בטיחות במזון

[ad#חידון בטיחות במזון]

MeatSהאם לצבע הבשר והעוף יש משמעות?
בכל הנוגע לקנייה, אחסון ובישול בשרים ועופות – לצבע יש משמעות. מהן הסיבות לשונות הגדולה של הצבעים בבשרים ועופות, ומה משמעותן?
קרא עוד…
זמני אחסון מומלצים למקרר ולמקפיא
זמני אחסון המזונות במקרר ובמקפיא המפורטים בטבלה שלמטה ימנעו את קלקול המזון, או את היותו מסוכן לאכילה.
קרא עוד… 
בטיחות במזון – 10 שגיאות נפוצות ומסוכנות
לעתים שגיאה קלה עלולה להביא לתוצאות חמורות. מה שנראה כביכול כשגיאה פשוטה בהקשר של בטיחות במזון, עלול להוביל למחלה קשה שתוצאותיה ימשכו לאורך זמן. כאשר מדובר בחיידקים מסוימים, כמו חיידק הסלמונלה, דרושים רק 20-15 תאים במזון לא מבושל לגרום להרעלת מזון.
קרא עוד… 
השפעות ארוכות טווח של הרעלת מזון
תסמונת המוליטית-אוראית היא מחלה חריפה המתרחשת בד"כ כתוצאה מדלקת במערכת העיכול. הדלקת גורמת להפרשת רעלנים שהורסים את תאי הדם האדומים ופוגעים בכליות. התסמונת היא תוצאה של דלקת הנגרמת מסוגים מסוימים של חיידק האי-קולי (E. coli).
קרא עוד… 
מיתוסים נפוצים על הרעלת מזון
לכולנו חשוב לשמור על בטיחות המזון ולהימנע מהרעלה. עם זאת קיימות אמונות מוטעות הקשורות לשמירה על מזון בטוח. 10 מיתוסים על הרעלת מזון יפורטו בהמשך.
קרא עוד…
לאכול ביצים בבטחה
על מנת למנוע הרעלת מזון יש לטפל כראוי בביצים טריות. גם ביצים נקיות שאינן סדוקות עלולות להכיל חיידק הקרוי סלמונלה. להפחתת הסיכון לסלמונלה לפניכם טיפים לקנייה, ניקיון, בישול, הגשה ואחסון מומלץ של ביצים.
קראו עוד… 
דגים – לבחור, להגיש ולאכול בבטחה
דגים מכילים חלבון באיכות גבוהה ורכיבי מזון חשובים המהווים מרכיב חשוב בתזונה בריאה. תזונה מאוזנת הכוללת דגים ומאכלי ים אחרים מסייעת לצמיחה והתפתחות תקינה של ילדכם.
קראו עוד… 
איך לרחוץ פירות וירקות?
פירות וירקות חשופים לזיהום בדרכים רבות: בעלי חיים, חומרים מזיקים באדמה או במים, דישון, ואי שמירה על היגיינה מצד העובדים. גם לאחר איסוף היבול הפירות והירקות עוברים דרך ידיים רבות ומגדילים את הסיכון לזיהום. גם לאחר שהמזון נרכש הוא עלול להזדהם בטיפול ובאחסנה.
קראו עוד…
בשר על האש – על מה להקפיד?
האביב והקיץ בפתח ואיתו שפע של אפשרויות לפיקניקים ולארוחות מחוץ לבית. אולם אכילה בחוץ במזג אוויר חם היא אתגר לא קטן בכל הקשור לבטיחות במזון. למרבה המזל ניתן לנקוט בכמה צעדים על מנת למנוע הידבקות במחלות שמקורן במזון.
קראו עוד…
 מהו עובש?
עובש עשוי מפטריות זעירות שגדלות על צמחים ובעלי חיים. בניגוד לחיידקים הנוצרים מתא אחד, העובש נוצר מתאים רבים. לעובש ענפים ושורשים שנראים כמו חוטים דקים. קשה לזהות את השורשים כאשר העובש נמצא על פני המזון.
קראו עוד…
כיצד לטפל בנקניקיות?
זמן קצר לאחר רכישת הנקניקיות יש לאחסן אותם במקרר או במקפיא. במידה שתאריך התפוגה לא חלף והשקית עדיין סגורה, ניתן לאחסן אותה במקרר למשך שבועיים. במידה שהשקית פתוחה, ניתן לאחסן את הנקניקיות לשבוע אחד בלבד.
קראו עוד…
בטיחות במזון/הגיינה במטבחבטיחות במזון/הגיינה במטבח
קנייה בטוחה, הגיינה במקרר, קרש חיתוך, מטליות וספוגי רחצה, בבשר ודגים, ירקות ופירות, שימוש במיקרוגל.
קראו עוד…
איך נשמרים משימורים?איך נשמרים משימורים?
שיטות שימור, טיעונים נגד מזון משומר, טיעונים בעד מזון משומר, איך קונים ומטפלים בשימורים?קראו עוד…
למה רחיצת ידיים היא כל כך חשובה?למה רחיצת ידיים היא כל כך חשובה?
ילדים נוטים לא להקשיב לכם כשאתם אומרים להם לרחוץ ידיים לפני הארוחה. עם זאת חשוב לא להתייאש ולהעביר את המסר. הדרך הנכונה והיעילה לרחיצת ידיים.
קראו עוד…
סלמונלה (החלק האדום)סלמונלה – שאלות ותשובות
מהי סלמונלה? מהם הסימנים להידבקות? האם יש השפעות לאורך זמן? כיצד נדבקים? מאילו מזונות יש להישמר במיוחד? כיצד ניתן להימנע מהידבקות?
קראו עוד…
שימוש בטוח במיקרוגלשימוש בטוח במיקרוגל
כיצד המיקרוגל עובד? מיקרוגל ובריאות, טיפים לשימוש בטוח במיקרוגל,
מה עוד חשוב לדעת?
קראו עוד…