תשובות לחידון בטיחות במזון 1

1.א  2.ב  3.ב  4.א  5.ד  6.א  7

1. אם נגעת בבשר בקר או עוף לא מבושל עליך:
תשובה נכונה: לרחוץ ידיים בסבון ובמים חמים. בשר בקר או עוף לא מבושלים עלולים להכיל חיידקים. רחץ ידיים לפחות 20 שניות לאחר או לפני שנגעת בבשר הלא מבושל. כמו כן, אין לשים אוכל מבושל לצד בשרים שלא עברו בישול.

2. אפשר לאכול בצק לא אפוי המכיל ביצים.
תשובה נכונה: לא נכון. בצק עוגיות או עוגות מכיל ביצים לא מבושלות העלולות להכיל חיידקים הגורמים להרעלת מזון. כך שמומלץ לחכות בסבלנות עד לאפיית הבצק ואז ליהנות מהעוגה או העוגיות!

3. הדרך הטובה ביותר להפשיר בשר קפוא היא:
תשובה נכונה: לשים במקרר למשך הלילה. כאשר מפשירים בשר בקר, עוף או דגים הם חייבים להיות קרים במהלך ההפשרה. הדרך היעילה ביותר להפשרה היא לשים במקרר למשך יממה או שתיים לפני הבישול. אפשר גם להפשיר במיקרו (ולכן אם לחצת על ג' זו אינה טעות) – ובמקרה זה יש לבשל את הבשר/הדגים מיד בתום ההפשרה.

4. במסיבה, פיקניק או ארוחה משפחתית ניתן להשאיר את האוכל על השולחן למשך:
תשובה נכונה: לא יותר משעתיים. אם המזון נשאר בחוץ למעלה משעתיים הוא עלול להצמיח חיידקים. לכן מומלץ להקפיא/לשים במקרר את המזון מיד לאחר האכילה. מומלץ לשים את המזון בכלים שטוחים, כך שיתקררו מהר יותר. בכל מקרה אכול את שאריות המזון מספר ימים לאחר ששמת במקרר/במקפיא על מנת שלא יתקלקל.

5. אם ארזת מזון שהוצא מן המקרר לפיקניק או לארוחה, המזון יהיה אכיל למשך מספר שעות בתנאי ש:
תשובה נכונה: כל התשובות נכונות ובלבד שהמזון ימשיך להיות בסביבה קרה, אפילו בימים חמים.

6. יש לרחוץ פירות וירקות תחת זרם מים קרים לפני האכילה.
תשובה: נכון

7. לאחר שהאורחים הלכו נותר סלט תפוחי אדמה על השולחן. לא ידוע לך מתי הוא הוצא מן המקרר, מה תעשה?
תשובה נכונה: תשליך את הסלט לפח. לעולם אל תטעם מזון אם אינך בטוח שהוא אינו מקולקל. אם יש לך ספק – אל תהמר אלא זרוק את האוכל לפח האשפה.