בריאותון – מגזין בריאות ותזונה לילדים, מתבגרים והורים

אלרגיות ומחלות הקשורות למזון – מידע להורים

[ad#אלרגיות ומחלו

צליאק – תסמינים, אבחון וטיפול
ישנם אנשים החולים בצליאק שאינם סובלים כלל מתסמינים, אחרים עלולים להרגיש לא טוב ולא להיות מודעים לכך שצליאק הוא הגורם לסבלם. התסמינים הבאים עלולים להצביע על צליאק אולם יכולים להעיד גם על גורמים אחרים
קרא עוד…
צליאק - מה מותר ואסור לאכול?צליאק – מה מותר ואסור לאכול
מה באמת מותר ואסור לאכול במחלת הצליאק? ברור שחיטה לא, אבל איפה עוד מסתתרים להם מוצרי חיטה שאולי לא ידענו עליהם.
קרא עוד…
חמצת קטוטית סוכרתית (Diabetic Ketoacidosis)Diabetic-Ketoacidosis-S
חמצת קטוטית סוכרתית היא סיבוך חמור של מחלות הסוכרת הנובע מייצור כמות גדולה  של חומצות הנקראות קטונים. תופעה זו מתרחשת כאשר הגוף אינו מסוגל לייצר אינסולין בכמות מספקת. הגוף מתחיל לפרק שומן כמקור חילופי לאנרגיה.
קרא עוד…
vitamin_b12_Sמהו מחסור בטרנסקובלמין (transcobalamin)?
מחסור בטרנסקובלמין היא הפרעה הפוגעת בהעברה ובהחדרה של קובלמין (הידוע גם בשם ויטמין B12) לתאי הגוף והוא אחד הסיבות למחסור בוויטמין זה.
קרא עוד…
High-blood-pressureSדיאטה למניעה וטיפול ביתר-לחץ-דם
ארגוני בריאות מובילים בעולם, ביניהם איגוד הלב האמריקאי (AHA), ממליצים על דיאטה להפחתת יתר-לחץ -דם המכונה DASH. הפחתת נתרן ואכילת מזונות עשירים ברכיבי תזונה המסייעים להורדת יתר-לחץ-דם.
קרא עוד…
asthmaSהאם יש קשר בין תזונה לאסתמה?
אין בנמצא דיאטה שתעלים את התסמינים הקשורים לאסתמה. עם זאת, ישנם מספר שינויים בדיאטה היומית שעשויים לעזור:
אכלו הרבה פירות וירקות. פירות וירקות הם מקורות טובים לנוגדי-חמצון (אנטיאוקסידנטים) הכוללים בטא קרוטן, וויטמינים C  ו-E.
קרא עוד…
autism_dietS"דיאטה אוטיסטית" – עובדות חשובות
אחד הטיפולים האלטרנטיביים הפופולריים באוטיזם היא דיאטה ללא חלב וגלוטן. לא נמצאה עדות מחקרית שדיאטה זו אכן תורמת לשיפור ורופאים רבים נמנעים מלהמליץ עליה. לפניכם שמונה עובדות חשובות הקשורות לדיאטה האוטיסטית:
קרא עוד…
תסמונת המעי הרגיז – חסרים תזונתיים
תסמונת המעי הרגיז (IBS – Irritable Bowel Syndrome) היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר במערכת העיכול. התסמונת מאופיינת בכאבי בטן כרוניים, שינויים בהרגלי היציאה ותחושת נפיחות ואי נוחות במערכת העיכול. החולים בתסמונת המעי הרגיז נמצאים בסיכון לחסרים תזונתיים, שעלולים גם להימצא כאשר המחלה בשלב הנסיגה.
קרא עוד…

אולצריטיב קוליטיס (Ulcerative Colitis)
אולצריטיב קוליטיס, או בשמה העברי  "דלקת כיבית של המעי הגס", היא מחלה דלקתית של המעי הגס. זוהי מחלה כרונית מתישה שעלולה להוביל לסיבוכים הגובלים בסכנת חיים. אולצריטיב קוליטיס היא מחלה כרונית ולכן התסמינים אינם מופיעים בבת אחת אלא מתפתחים בהדרגה ולאורך זמן.
קרא עוד…
 
מהי תנגודת לאינסולין?
תנגודת לאינסולין הוא מצב בו תאי הגוף מפתחים התנגדות לאינסולין, כלומר התגובה הנורמלית לכמות מסוימת של אינסולין מופחתת. כתוצאה מכך נדרשת כמות גדולה יותר של אינסולין על מנת להשיג את ההשפעה הרצויה. ישנם גורמים רבים לתנגודת לאינסולין  
קרא עוד… 
הערכה של ממוצע גלוקוז – כלי עזר חדש לפיקוח על רמות גלוקוז בדם
משך שנים רבות משמשת בדיקת המוגלובין A1C  כלי חשוב לבדיקת מידת הפיקוח על רמות הגלוקוז בדם לטווח הארוך. עם זאת, חולים רבים מתקשים לתרגם את תוצאות הבדיקה , המוצגות באחוזים, לערכים אותם הם רגילים לקבל בבדיקות הדם בבית או במעבדה.
קרא עוד…
אבחנה כפולה - סוכרת מסוג 1 והפרעות אכילהאבחנה כפולה – סוכרת מסוג 1 והפרעות אכילה
אבחנה זו מיוחסת לחולי סוכרת מסוג 1 המשתמשים לרעה באינסולין במטרה לשלוט במשקל. הדבר יכול להתבטא בהפחתת המינון של אינסולין, הפסקה מוחלטת של נטילת אינסולין ועיכוב בזמני ההזרקה. כל הפעילויות הללו עלולות להוביל לעלייה מופרזת של רמות הגלוקוז בדם (היפרגליקמיה) והפרשת גלוקוז בשתן. 
קרא עוד…
תגובה אלרגית חריפה (אנפילקסיס – Anaphylaxis)
הסובלים מאלרגיות מסוימות (לדוגמה אלרגיה למזון) עלולים להימצא בסיכון לתגובה אלרגית פתאומית, ולעתים גם מסכנת חיים, המכונה אנפילקסיס.  אנשים הסובלים מאלרגיה לעקיצות חרקים, מזון, או תרופות מסוימות מצויים בסיכון מוגבר לאנפילקסיס.
קרא עוד… 
אינסולין
אינסולין עוזר להעביר את הסוכר בדם לחלקים אחרים בגופך. אינסולין הוא הורמון המיוצר בלבלב ותפקידו לווסת את רמות הסוכר בדם. מחלת הסוכרת משפיעה על האופן בו הגוף מייצר או משתמש באינסולין ולכן קשה לשלוט בה על רמות הסוכר בדם.
קרא עוד… 
אינסולין והשמנה – איך לרדת במשקל?
אינסולין והשמנה הולכים לעתים קרובות יד ביד – הבשורה הטובה היא שאפשר למנוע את העלייה במשקל.  במידה שאתם מטופלים באינסולין לפניכם דרכים למנוע, או להפחית, את העלייה במשקל.
קרא עוד… 
בדיקת העמסת סוכר
בדיקת העמסת סוכר, הידועה גם בשם בדיקה פומית של העמסת סוכר, מודדת את תגובת הגוף לסוכר (גלוקוז). הבדיקה משמשת גם לאבחון סוכרת מסוג 2 אולם היא מתבצעת בשכיחות גבוהה יותר לאבחון סוכרת הריונית – סוכרת המפתחת רק במהלך ההיריון.
קרא עוד… 
טריגליצרידים – למה זה חשוב?
טריגליצרידים הם סוג של שומנים (ליפידים) המצויים בדם. לאחר האכילה הגוף הופך את הקלוריות העודפות לטריגליצרידים שמאוחסנים בתאי השומן. בשלבים מאוחרים יותר נכנסים ההורמונים לפעולה ומשחררים טריגליצרידים מתאי השומן במטרה לספק לגוף אנרגיה בין הארוחות.
קרא עוד…
בדיקת המוגלובין A1C
בדיקת המוגלובין A1C היא בדיקת דם שכיחה המשמשת לאבחון סוכרת מסוג 1 ו-2 וכן לצורך בדיקת האופן בו אדם שומר על רמות הסוכר בדמו. תוצאות הבדיקה משקפות את רמת הסוכר הממוצעת בדם במהלך 3-2 החודשים האחרונים. הבדיקה למעשה בודקת את אחוז ההמוגלובין המכוסה בסוכר (המוגלובין מסונכרן).
קרא עוד… 
תסמונת המעי הרגיז (IBS)
הפרעה שכיחה בתפקוד המעי שעלולה לגרום להתכווצויות בבטן, גזים, נפיחות, שלשולים ועצירות. המחלה מכונה לעתים גם "מעי עצבני". הגורמים להתפרצות המחלה כוללים מזונות מסוימים, מתח נפשי, זיהום ופגיעה פיזית.
קרא עוד… 
האם יש קשר בין גלוטן קזאין ואוטיזם?
ההנחה כי קיים קשר בין גלוטן, קזאין ואוטיזם הופיעה בשנת 1970, ועד היום לא נמצא לה ביסוס מדעי. הנחה זו מבוססת על ההשערה שילדים אוטיסטיים אינם מסוגלים לפרק חלבונים המצויים בקזאין (חלבון המצוי בחלב ומוצריו) ובגלוטן (חלבון המצוי בדגנים).
קרא עוד… 
דילמת החלב של הרגישים ללקטוז
אם הובחנתם ברגישות ללקטוז סביר להניח שאתם נמנעים לחלוטין מצריכת חלב ומוצריו. אולם חשוב לזכור שחלב ומוצריו הם המקורות העיקריים לצריכת סידן, ויטמין D ורכיבי תזונה נוספים החשובים לבריאות.
קרא עוד… 
צמחים להגנה מפני סוגים ספציפיים של מחלות סרטניות
מחקר שהוצג בקונגרס העולמי לסרטן (28 לאוגוסט 2012) מצא כי לא כל הפירות והירקות מגנים מפני כל סוגי הסרטנים, אלא צמחים ספציפיים – בעיקר ירקות –  מגנים מפני סוגים ספציפיים של סרטן.
קרא עוד… 
סוכרת – מזונות-על מומלצים
האגודה האמריקאית לסוכרת ממליצה על עשר מזונות-על (superfoods) לחולים בסוכרת. לכל המזונות מדד גליקמי נמוך והם מספקים רכיבי מזון שחסרים בדרך כלל בדיאטה המערבית.
קרא עוד… 
נפיחות בבטן, גיהוקים ו…גזים – איך נמנעים ומטפלים?
נפיחות, גיהוקים וגזים הן תופעות טבעיות שנגרמות בדרך כלל כתוצאה מבליעת אוויר, או מפירוק המזון במערכת העיכול. גז שלא יוצא בנפיחה או בגיהוק, עלול להצטבר בקיבה ובמעיים ולגרום לנפיחות.
קרא עוד… 
תזונה להפרעות קשב וריכוז (ADHD)
ד"ר בן פיינגולד, רופא ילדים ומומחה לאלרגיות, העלה בשנת 1973 את התיאוריה ("תיאוריית פיינגולד") כי חשיפה מוגזמת של הילדים למזונות המכילים כימיקלים (צבעי מאכל, חומרי שימור, חומרי טעם וריח) ולמזונות המכילים סליצילטים היא הסיבה העיקרית להפרעות קשב וריכוז
קרא עוד… 
הילד מקיא או משלשל – משקאות למניעת התייבשות
הסכנה הגדולה ביותר בילד מקיא או משלשל היא אבדן נוזלים, או התייבשות. הסכנה גדולה יותר כאשר ההקאות או השלשולים מלווים בחום הגורם להזעה ולאיבוד נוסף של נוזלים. אם הילד משלשל או מקיא לעיתים תדירות הוא עלול גם לאבד מינרלים חשובים
קרא עוד… 
היפרכולסטרולמיה משפחתית
היפרכולסטרולמיה משפחתית היא מחלה תורשתית הגורמת לרמות גבוהות בדם של הכולסטרול "הרע" (LDL). כולסטרול עובר בדם בחבילות קטנות הקרויות ליפופרוטאינים. חבילות קטנות אלו עשויות בחלקן הפנימי משומן (ליפידים) ובחלקן החיצוני מחלבונים.
קרא עוד… 
צליאק ואי-סבילות ללקטוז
לקטוז הוא סוכר שנמצא בחלב ומוצריו. אי-סבילות ללקטוז היא חוסר היכולת לעכל לקטוז. חוסר היכולת או הקושי בעיכול לקטוז נגרם כתוצאה ממחסור באנזים לקטאז שנוצר בתאים שבדפנות המעי.
קרא עוד…
יוצאים לחופשה עם סוכרת
לאן שלא תחליטו לצאת לטיול – הסוכרת תטייל אתכם. עם זאת, הסוכרת לא צריכה למנוע או להפחית את ההנאה המרבית מהטיול היא רק דורשת מעט תכנון מוקדם.
לפניכם כמה טיפים שעשויים לעזור לכם למצות את המקסימום בחופשה המתוכננת:
קרא עוד…
תרופות המכילות גלוטן
הטיפול היחיד במחלת הצליאק (בעברית דגנת/כרסת) היא הימנעות מצריכת גלוטן. המשמעות של דיאטה נטולת גלוטן היא הימנעות מכל המזונות, משקאות, תוספי מזון ותרופות המכילים חיטה, שיפון ושעורה.
קרא עוד…
פענוח בדיקות דם
ספירת דם היא אחת משתי הבדיקות העיקריות המבוצעות במרפאות, בחדרי המיון ובעת אשפוזים במחלקות. הבדיקה מעניקה מידע על זיהומים ועל דלקות, על מצבים של חסר דם (אנמיה) ועוד.
קרא עוד…
שמירה על שיניים בריאות
על פי המלצת האגף לבריאות השן במשרד הבריאות, בכדי לשמור על בריאות השיניים מומלץ לצרוך: מים ומשקאות לא ממותקים. פירות וירקות בשלמותם, לפחות חמישה ליום ומצבעים שונים, פירות טריים בקליפתם…
קרא עוד…
אנמיהאנמיה – חסר דם
חסר דם (אנמיה) הינו מצב של ירידה במספר הכדוריות האדומות או ריכוז נמוך של המוגלובין בדם. מחקר שנערך בחיל הרפואה מצא אחוזי אנמיה גבוהים במיוחד בקרב בני הנוער הישראלים. עוד נמצא במחקר כי בהשוואה למדינות מערביות אחרות, בגברים בני 18 בישראל נמצאה שכיחות גבוהה של חסר ברזל, לאו דווקא של אנמיה.
קרא עוד…
סימנים לאנמיהכל הסימנים לאנמיה
לחץ דם נמוך, עור חיוור, טחול מוגדל, חולשת שרירים.
קרא עוד…
כולסטרול וילדיםכולסטרול וילדים
מהו כולסטרול? כולסטרול "טוב" ו"רע", מתי לבצע בדיקת דם לילד? רמות מומלצות של כולסטרול
קרא עוד…
Follow by Email
WhatsApp