[ad#תפריט בריא ומאוזן]
סויה – בריא או לא? סויה הוא צמח הגדל באופן טבעי בדרום מזרח אסיה והוא מזון שנהוג באסיה מזה למעלה מ-5,000 שנה. סויה מכילה חלבונים, איזופלבונים (חומרים דמויי אסטרוגן) וסיבים תזונתיים שלכולם מיוחסת השפעה מיטיבה על הבריאות. סויה היא מקור מצוין לחלבון מן הצומח משום שהיא מכילה את כל החומצות האמיניות ההכרחיות. קרא עוד… |
מהו מזון פונקציונלי? לאחרונה חלה עלייה במספר המאמרים והכתבות המשבחים את יתרונות המזונות הפונקציונליים. כתבות אלו מדגישות את יכולתם של מזונות אלו לעשות כמעט כל דבר – החל בהורדת רמות כולסטרול וכלה במניעת מחלות סרטניות. על מדפי המרכולים ניתן כיום למצוא מגוון של מוצרי מזון (דגני בוקר, יוגורט, ממרחים ועוד) ששינו את ההרכב המקורי שלהם. קרא עוד… |
כל האמת על אורז אדום אורז אדום הוא מאכל שכיח במטבח וברפואה הסינית. בחנויות טבע בארץ ובאתרי האינטרנט ניתן גם לרכוש תוספי מזון המכילים אורז אדום להורדת רמות הכולסטרול והשומנים בדם. גורמים שיש לקחת בחשבון בצריכת אורז אדום. קרא עוד… |
מלח – איך להיפטר מההרגל? ניסיתם לציית להנחיות הבריאות והוספתם רק קמצוץ מלח לתבשיל, אולם ה"קמצוצים" התכופים עלולים להסתכם בסוף היום בכמויות נכבדות של נתרן שעלולים לפגוע בבריאותכם. קרא עוד… |
לא להתפתות לסוכר ברחבי העולם אנשים היום אוכלים ושותים סוכר בכמויות גדולות הרבה מאלה שנראו בעבר. את הסוכר מוסיפים למזונות ומשקאות רבים ומניחים שהוא אחד הגורמים למגפת ההשמנה ולמחלות הנלוות לה. קרא עוד… |
איזה שמן זית לבחור? שמן זית טהור מופק מזיתים בלבד. שמן זית שאינו טהור מופק אמנם מזיתים, אך מוסיפים לו שמנים אחרים כדי להוזיל את מחירו. קרא עוד… |
פירות יבשים – בריאים? ייבוש פירות בשמש היא שיטה עתיקת יומין לשמירה על זמינותם וערכם התזונתי לאורך זמן. כיום שיטה זו כמעט ונעלמה כליל ואת מקומה תופסות שיטות הייבוש התעשייתיות. קרא עוד… |
שוקולד – בריא? המונח "שוקולד בריא" נשמע כמו חלום שמתגשם. למרות ששוקולד עדיין לא קיבל את המעמד של "מזון בריא" שמו הטוב הולך לפניו בקצב מואץ. שוקולד ומוצרים אחרים המכילים קקאו כוללים נוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים) המכונים פלבונואידים. קרא עוד… |
דגים – קנייה,הגשה ואכילה בטוחה דגים מכילים חלבון באיכות גבוהה ורכיבי מזון חשובים המהווים מרכיב חשוב בתזונה בריאה. תזונה מאוזנת הכוללת דגים ומאכלי ים אחרים מסייעת לצמיחה והתפתחות תקינה של ילדכם. כמו בכל מזון, כך גם בדגים חשוב לשמור על כמה כללים קרא עוד… |
טיפים לבישול קטניות קטניות (שעועית, אפונה, פולי חומוס, פולי סויה, פול, עדשים, בוטנים) שייכות לאחד המזונות המגוונים והמזינים ביותר. קרא עוד… |
מה מסתתר מאחורי אחוזי השומן במוצרי חלב? האם העובדה שכתוב 5% שומן אכן מבטיח אכילה של 5% שומן מסך הקלוריות? על ההטעייה שבאחוזים המצויינים על חלב ומוצריו. קרא עוד… |
מזון אורגני – האם הוא בריא ו/או מזין יותר? מזון אורגני היה בעבר נחלתם של חנויות טבע בלבד, אולם כיום יש לו מקום של כבוד גם ברשתות הגדולות לממכר מזון. מצב זה גורם לא אחת לדילמות אצל הצרכן. קרא עוד… |
מיצי פירות – טוב או רע? אכילת פירות בשלמותם עדיפה על שתיית מיצי פירות. מאידך קיימים סוגים מסוימים של משקאות שיכולים להיות חלק מהתפריט הבריא של ילדך. מחקרים אחרונים מראים כי שתייה מתונה של מיצי פירות שעשויים ממאה אחוז פרי קרא עוד… |
סגולות האבוקדו בניגוד לדעה המקובלת האבוקדו נחשב פרי ולא ירק. האבוקדו מכיל כ-20 רכיבי תזונה חיוניים כולל סיבים תזונתיים, אשלגן, ויטמינים B ו-E וחומצה פולית. קרא עוד… |
קפאין – מותר או אסור? מהו קפאין והיכן הוא מצוי? כיצד קפאין משפיע על ילדים? מהי רגישות לקפאין? דרכים לצמצום הקפאין בדיאטה היומית. קראו עוד… |
יותר סידן – חלב העיזים מכיל לפחות 20% יותר סידן מאשר חלב פרה.
צריכת הסידן תורמת לבניית העצמות בקרב ילדים ולמניעת הידלדלות העצמות, אוסטיאופורוזיס, בקרב מבוגרים.
קראו עוד… |
בננה אנרגיה אינה הדרך היחידה בה מיטיבה עמנו הבננה, היא יכולה לעזור לנו להתגבר וגם למנוע מחלות לא מבוטלות. קראו עוד… |