חידון בטיחות במזון 2

[ad#חידון בטיחות במזון]

1. קנית בסופר עוף קפוא, בשר בקר טחון, כרוב, תפוחי אדמה ומיונז. כיצד  יש לארוז אותם כדי לקחת הביתה?
א. לשים את הכול בשקית אחת – ממילא את כולם אוכלים!
ב. לארוז את העוף הקפוא והבשר הטחון בנפרד כדי שהמיצים לא יטפטפו על הירקות והמיונז.
ג. לארוז את העוף עם צנצנת המיונז ואת השאר בשקית נפרדת.


2. בדרך הביתה אימא נזכרה שצריך לקנות לך נעליים חדשות, מה תעשה?
א. תזכיר לאימא שיש להכניס את המצרכים למקרר ואת הנעליים תקנו מאוחר יותר.
ב. תלך עם אימא לחנות לקנות נעליים ותשתדל לעשות זאת מהר ככל האפשר.
ג. תלך עם אימא לחנות, ולא רק לחנות – אולי תעצרו בדרך לקנות איזו גלידה…


3. חתכתם את העוף ושמתם אותו במקרר עד לשעת החימום שלו בתנור. אתה מתכוון להכין סלט חסה. מה הדבר הבא שתעשה?
א. תחתוך את עלי החסה
ב. תרחץ ידיים
ג. תרחץ את החסה תחת זרם מים.


4. מה הדבר הנוסף שתעשה על מנת להכין את סלט החסה?
א. תחתוך את החסה
ב. תרחץ ידיים
ג. תרחץ את החסה תחת זרם מים


5. זה הזמן לחתוך את העגבניות. השתמשת כבר בקרש החיתוך כדי לחתוך את הבשר, מה תעשה?
א. תהפוך את קרש החיתוך לצד השני ותחתוך עליו את הירקות.
ב. תרחץ את קרש החיתוך היטב עם מים חמים וסבון שטיפה לכלים.
ג. זה בסדר להשתמש בקרש החיתוך שוב – הרי ממילא תאכל את כל האוכל בקרוב!


6. החברים צריכים להגיע בתוך שעתיים עד שלוש. האם בטוח להשאיר את הסלט בחוץ עד שיגיעו?
א. לא, לא בטוח
ב. כן, בטוח
ג. כן בטוח, רק שיש לכסות את קערת הסלט

 

7. בישלת את העוף והגשת אותו לחברים. כמה זמן העוף יכול לעמוד בחוץ במקרה שמישהו ירצה תוספת?
א. 20 דקות
ב. שעתיים
ג. 4 שעות


8. אתה מעוניין שההמבורגרים שהכנת לחברים הם בטוחים לאכילה, כיצד תדע זאת?
א. שהחלק החיצוני שלהם הוא בצבע חום כהה
ב. שמרכז ההמבורגר אינו ורוד יותר
ג. כאשר המדחום המוכנס להמבורגר מראה טמפרטורה של לפחות 70 מעלות צלזיוס.


9. הדרך הטובה ביותר להפשיר בשר קפוא היא:
א. על השיש במטבח למספר שעות
ב. לשים בתוך המקרר למשך הלילה
ג. להפשיר במיקרוגל


10. במסיבה, פיקניק או ארוחה משפחתית אפשר להשאיר את האוכל מחוץ למקרר למשך:
א. לא יותר משעתיים
ב. לא יותר מ-6 שעות
ג. לא יותר מ-3 שעות

 

תשובות