תה ירוק – ממה להימנע?

עלי התה ירוק ידועים בהשפעתם המיטיבה על גורמי תחלואה שונים.

השפעה זו נובעת בעיקרה מהיותם עשירים בנוגדי חמצון שמקורם בעיקר בחומרים הקרויים קטכינים (catechins). מחקרים רבים מראים כי קטכינים נלחמים היטב בחיידקים, וירוסים וגורמים מחוללי סרטן.

שקיות תה אינן נוטות להתקלקל ולפיכך ניתן לאחסן אותן לתקופה ארוכה. עם זאת, הקטכינים המצויים בתה הירוק המסחרי אינם יציבים באחסנה לאורך זמן.

על הצרכנים להיות מודעים לזמן האחסנה של שקיות התה הירוק. במחקר שהתפרסם ב- Journal of Food Science אשר בוצע בחסות משרד החקלאות האמריקאי, אוחסנו שקיות תה ירוק באריזתם המקורית, בחדר חשוך ובטמפרטורת החדר לתקופות שבין שבוע לשישה חודשים. במחקר נמצא כי בתום שישה חודשים חלו שינויים במבנה הקטכינים והדבר עלול להשפיע לרעה על ההשפעות המיטיבות המיוחסות לתה הירוק.