בשר על האש – על מה יש להקפיד?

האביב והקיץ בפתח ואיתו שפע של אפשרויות לפיקניקים ולארוחות מחוץ לבית. אולם אכילה בחוץ במזג אוויר חם היא אתגר לא קטן בכל הקשור לבטיחות במזון.
למרבה המזל ניתן לנקוט בכמה צעדים על מנת למנוע הידבקות במחלות שמקורן במזון.

רחצו ידיים
זוהי כמובן המלצה בסיסית, אך לרוע המזל רבים אינם עושים זאת. רחצו ידיים עם מים וסבון למשך 20 שניות, בעיקר לאחר ביקור בשירותים או לפני בישול ואכילה. מומלץ גם להצטייד לפני היציאה במגבות ניקוי לחות.

 

 

 

 

הפרידו בין המזון המבושל למזון שאינו מבושל
אל תעשו שימוש חוזר בצלחות או משטחים שהיו בהם בשרים, עופות או דגים לפני ששטפתם היטב את הצלחות, המשטחים והסכו"ם במים חמים וסבון.

מזון טבול ברוטב יש לשים במקרר
אם ברצונכם להשתמש ברוטב מאוחר יותר לבישול, השאירו לכם מעט רוטב בצד. אל תשתמשו ברוטב ששימש לתיבול בשר נא.

את המזון יש לבשל היטב
יש לוודא שהבשרים יבושלו בישול מלא. וודאו שהבשר אינו בצבע אדום/ורוד.
אם הבשר עבר בישול חלקי במיקרוגל או בתנור על מנת לקצר את זמן הצלייה, הכינו אותו על הגריל בתוך זמן קצר.

יש לצנן או להקפיא את המזון
קשה לעיתים לזכור זאת במהלך פיקניק או ארוחה, אולם חשוב לא להשאיר את האוכל בחוץ מעבר לשעתיים. אם הטמפרטורה בחוץ גבוהה, המזון יכול להישאר מחוץ למקרר למשך שעה אחת בלבד.

מזון חם בחימום ומזון קר בקירור
את המזון החם יש לארוז בנפרד. אם החלטתם להביא לפיקניק בשר צלוי או מבושל, תוכלו לאכול אותו בתוך שעתיים.
מזונות קרים יש לאחסן במקום קר. מזונות ארוזים במיכלים ניתן לשים ישירות על קרח, או בתוך מיכל עם קוביות קרח. מידי פעם יש לשפוך את המים ולמלא את המיכל שוב בקוביות קרח.