האם יש קשר בין פצעי בגרות (אקנה) למזון?

מחקרים קליניים גדולים, מבוקרים ואמינים הראו שדיאטה עשירה במוצרי חלב קשורה בהגברת הסיכון לפצעי בגרות ובהגדלת חומרתם. חוקרים מצאו קשר ישיר בין מוצרים שונים של חלב פרה ופצעי בגרות.

ניתן להסביר את הקשר על ידי הורמונים שונים המצויים בחלב פרה שעלולים לעודד יצירה של אנדרוגנים (הורמוני המין), ובדרך זו להגביר את הסיכון לפצעי בגרות.

תוצאות מחקרים אחרונים אף מראים קשר בין צריכת מזונות בעלי מדד גליקמי גבוה לבין התארכות הזמן בו סובלים מפצעי בגרות. יתירה מזאת, ניסויים אקראיים הראו שדיאטה הכוללת מזונות בעלי מדד גליקמי נמוך משפיעה על רמות ההורמונים ומפחיתה את הסיכון לפצעי בגרות.

חשוב להדגיש כי לא נמצאו מחקרים אמינים שמצאו קשר ישיר בין אכילת שוקולד, שומן רווי ומלח לבין התפתחות פצעי בגרות.