קניות בריאות

 

 

 

 

 

מזונות עשירים בחלבון

  • בקניית מזונות עשירים בחלבון הקפידו על הדברים הבאים:
  • בשר עוף/הודו או חזה עוף/הודו – להסיר את החלקים השומינים.
  • בשר בקר – להעדיף את החלקים הרזים יותר (פילה, פילה מדומה, כתף, סינטה) ולהסיר את החלקים השומניים.
  • עדיף להימנע מקניית בשר טחון אלא לקנות בשר ולטחון אותו בבית.
  • דגים (סלמון, טונה)
  • להימנע מקניית נקניקים. עדיף לקנות פסטרמה עם רמות נמוכות של שומן ונתרן.
  • מוצרי חלב דלים בשומן – הימנעו מקניית מוצרי חלב עם תוספות של סוכרים וצבעי מאכל.
  • קטניות: שעועית, אפונה, גרגירי חומוס, עדשים


פירות וירקות

  • העדיפו פירות וירקות טריים.
  • למי שידו משגת – ניתן להשתמש גם בפירות וירקות קפואים.
  • בפירות משומרים או קפואים שימו לב לתכולת הסוכר
  • בחרו פירות וירקות בצבעים שונים.
  • הוסיפו עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, עירית ועוד. התבלינים יוסיפו לטעם המזון המבושל ויפחיתו את השימוש במלח.

לחם ודגני בוקר

בחרו לחמים, דגנים ופסטה בריאים לדוגמה:

  • לחמים מחיטה מלאה
  • הקפידו בסימון התזונתי שתכולת הנתרן בלחם לא תעלה על 400 מ"ג ל-100 גרם.
  • העדיפו דגנים ללא סוכר.
  • בחרו דגנים המכילים פחות מ-500 מ"ג נתרן ל-100 גרם.
  • דגנים עם סובין – עדיף שיכילו לפחות 4 גרם סיבים תזונתיים לכל מנת הגשה.
  • פסטות מחיטה מלאה

הימנעו מקניית מזון מעובד
מזון מעובד מכיל בדרך כלל:

  • כמויות גדולות של סוכרים ושומנים
  • אינו מכיל, או מכיל מעט מאוד, דגנים מלאים, פירות וירקות
  • דל בוויטמינים, מינרלים ורכיבי תזונה חשובים.

קראו את תוויות המזון שעל האריזה
למדו מה המשמעות של מנת הגשה, לאיזו כמות מתייחס הפירוט התזונתי, כמה שומן וסוכרים הוא מכיל וכו'.

 

טיפים נוספים

  • הימנעו מקניית מזונות באריזות גדולות (אלא אם כן מדובר במזונות בסיסיים כמו קמח, אורז וכד').
  • הימנעו מלהגיע לקנייה במצב של רעב שיגרום לכם לבחור דווקא את המזונות הפחות בריאים.תכננו את הקנייה מראש. הכינו את רשימת המצרכים מראש והשתדלו לדבוק בה במהלך הקנייה
  • בחרו בטונה במים במקום טונה בשמן
  • קראו היטב מה מכיל המזון בעיקר למילים "שומן מוקשה" או "שומן מוקשה חלקית". המילים מתייחסות לשומן טרנס המזיק לבריאות. ככל שהמילים קרובות יותר לתחילת רשימת המרכיבים – כך התכולה שלו במזון גדולה יותר.
  • מספר הקלוריות במזון שכתוב עליו "לייט" צריך להיות קטן לפחות ב-1/3 לעומת המזון המקביל לו.
  • הימנעו מקניית תערובות מוכנות לתיבול – הם עשירים מאוד במלח.