איך מומלץ לנקות פירות וירקות?

 

 

פירות וירקות חשופים לזיהום בדרכים רבות: בעלי חיים, חומרים מזיקים באדמה או במים, דישון, ואי שמירה על היגיינה מצד העובדים. גם לאחר איסוף היבול הפירות והירקות עוברים דרך ידיים רבות ומגדילים את הסיכון לזיהום. גם לאחר שהמזון נרכש הוא עלול להזדהם בטיפול ובאחסנה.

כאשר בוחרים פירות וירקות חשוב להקפיד שאינם פגומים. כמו כן, פירות וירקות חתוכים (כמו חסה או עלים לסלט) חייבים להיות במקרר או מונחים על קרח, הן בחנות והן בבית.

טיפים לרחיצת פירות וירקות

  • שטפו את הידיים במים חמים וסבון למשך 20 שניות.
  • לחתוך את החלקים הפגומים לפני ההכנה או האכילה.
  • לשפשף בעדינות את הפירות והירקות מתחת למים זורמים. אין צורך להשתמש בסבון.
  • לרחוץ את הפירות והירקות לפני הקילוף, כך שהלכלוך והחיידקים לא יחדרו מהסכין לפרי או לירק.
  • להשתמש במברשת עדינה לניקוי פירות וירקות עם קליפה קשה (בטטה, אבטיח, מלון, מלפפונים).
  • ליבש את הפירות והירקות במגבת נקייה או במגבת נייר על מנת להפחית את מספר החיידקים שנותרו.
  • להשליך לפח את החלקים החיצוניים של החסה והכרוב.