ילדים שאוכלים ירקות כתומים – גבוהים יותר

מחקר חדש של האוניברסיטה העברית הראה כי ילדים נמוכי קומה שהרבו לאכול ירקות כתומים המכילים ויטמין A גבהו ביחס שנתי כמעט כפול מילדים בני גילם שלא הקפידו על תזונה נכונה. מן המחקר עולה כי תזונה נכונה יכולה להוות תחליף טבעי להורמוני הגדילה המצריכים זריקה יומית ושעלולים לעתים לגרום נזקים לגוף. החוקרים בחנו כ-300 ילדים נמוכי קומה בגילאי 16-3. מהממצאים עולה כי ילדים שהקפידו על אכילת ירקות כתומים כגון גזר, דלעת ובטטה, גבהו כשמונה סנטימטרים בשנה לעומת ילדים אחרים שאכלו באופן לא מאוזן ואשר גבהו ארבעה סנטימטרים בלבד. החוקרת, ד"ר טלי סיני מסבירה כי ילדים נמוכי קומה הם ברובם ילדים בריאים לחלוטין, שסובלים מחוסר סמוי ברכיבים תזונתיים חיוניים. לכן, אכילה מוקפדת של ירקות כתומים, מוצרי חלב, בשר וביצים העשירים מאד בוויטמין A, ברזל ואבץ עשויים להשפיע לטובה על דפוס הצמיחה השנתית.