שמן זית – לכמה זמן מותר לאחסן?

אחד המקורות הברוכים של שמן זית בתולי (virgin) היא תכולת המרכיבים הפנוליים שבו שמשמשים גם כנוגדי חימצון. היתרונות הבריאותיים של שמן זית בתולי הם בין השאר עזרה במניעת מחלות לב, שבץ ומחלות סרטניות מסויימות.במחקר שהתפרסם ב-Journal of Food Science נבדקו סוגים שונים של שמן זית בתולי. לאחר 3 חודשים לא נראה שום שינוי בהרכב השמן אולם בתום 6 חודשים של אחסנה פחתה היכולת האנטי-חמצונית ב-40% כמעט בכל השמנים. החוקרים ממליצים לצרכנים לאחסן שמן זית בתולי בבקבוקי זכוכית קטנים בתכולה של ליטר אחד, במקום חשוך ובטמפרטורה של 20-25 מעלות צלסיוס.