עוף עם חיידקים בסופר?!

בבדיקות שערך משרד הבריאות נמצא: 27% ממוצרי העוף ו-15% ממוצרי הדגים ברשתות השיווק נגועים בחיידק הליסטריה. זה גורם למחלת הליסטריוזיס, המלווה בחום, הקאות ושלשולים. עבור רוב הציבור חיידק הליסטריה אינו גורם ליותר מקלקול קיבה. אבל עבור תינוקות, נשים בהריון וקשישים הוא עלול להיות קטלני, ומתברר שהחיידק הזה הרבה יותר נפוץ ממה שחשבנו – ומסתתר במזון שנמצא בסופרמרקט. על מנת להימנע ככל האפשר מהדבקה יש להפריד בין מוצרי בשר/עוף/דגים שלא בושלו לבין שאר המזון, לרחוץ פירות וירקות היטב במים וסבון לפני האחסון. לבשל היטב את הבשר/עוף/דגים עד שלא יוותרו סימני דם. מומלץ לנשים בהיריון להימנע ממאכלי דגים ומפירות ים.