צריכת דגים מפחיתה את הסיכון למחלות לב יותר מנטילת תוספים המכילים אומגה-3

אומגה-3 היא חומצת שומן שמחקרים רבים מצאו כי יש לה השפעות בריאותיות במניעת מחלות שונות. מסיבה זו התפתחה תעשייה ענפה של תוספים המכילים אומגה-3. מחקר חדש שפורסם בספטמבר 2012 בירחון האמריקאי לתזונה  קלינית מצא, כי לאכילת דגים השפעה טובה בהרבה על בריאות הלב בהשוואה לנטילת תוספים המכילים אומגה-3.  היתרונות היו בולטים אפילו בצריכה שבועית נמוכה של דגים. ההמלצה כיום היא לאכול שתי מנות דגים שמנים בשבוע. הדגים המועילים ביותר הם סלמון, הרינג, סרדינים וטונה.