לאכול שוקולד – ולזכות בפרס נובל?

לאכול שוקולד – ולזכות בפרס נובל?

 

 

 

מחקר תמוה ומעורר מחשבה התפרסם היום (10 אוקטובר 2012)  בפורמט הרשת של אחד מירחוני הרפואה היוקרתיים ביותר (New England  Journal of Medicine). במחקר נמצא כי בארצות בהם צריכת שוקולד הייתה  גבוהה יותר – נמצאו יותר מועמדים לקבלת פרס נובל. ומי המוביל בראש הרשימה? כמובן שבדיה, אחריה, במרחק לא גדול נמצאת דנמרק. השבדים אוכלים בממוצע (נשים, גברים וילדים) כ-120 חפיסות שוקולד בשנה (כל חפיסה במשקל של 85 גרם). אמנם מחקרים רבים הראו קשר בין צריכת פלבונואידים (נוגדי חמצון שמצויים בקקאו וביין)  לבין שיפור בתפקודי המוח, הלב ואפילו תרומה לירידה במשקל.  עם זאת, קיימים חילוקי דעות בקרב החוקרים באשר להמלצה גורפת לצריכת שוקולד וחוקרים אחדים הגיבו למחקר זה כ"לא רציני מספיק"…

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp