בשר על האש – להפחית את הסיכון לסרטן

 

 

 

לסוגי הבשרים ולאופן בו אנו מכינים אותם על האש השפעה על הסיכון לחלות בסרטן.
אחת השיטות להפחית את הסיכון הוא להימנע מצליית-יתר. חריכה ושרפת הבשר גורמת להיווצרות כימיקלים מסרטנים.

לפניכם 4 טיפים שיסייעו לבישול בטוח על האש:

1.להוסיף צבע (אבל לא בשר אדום). שימו על הגריל מגוון ירקות והפחיתו את השימוש בבשר אדום. ירקות מכילים פיטוכימיקלים שהם מרכיבים טבעיים המצויים בצמחים ומסייעים להגנה מפני מחלות סרטניות.

2. לגוון. העדיפו בשר עוף ו/או דגים במקום המבורגר ונקניקיות.

3. לבשל את הבשר (חלקית) לפני השימוש בגריל. בישול מוקדם של הבשר מפחית את משך החשיפה לחום גבוה בגריל ואת היווצרות הרכיבים מחוללי הסרטן. את הבשר שבושל חלקית יש להעביר מידית מהמטבח לגריל (כדי למנוע התרבות חיידקים מזיקים).

4. לבשל לאט על אש נמוכה. בישול איטי בטמפרטורה נמוכה מפחית את הסיכון לחריכה ושריפה של הבשר. כתוצאה מכך יופחת מספר הרכיבים המסוכנים שימצאו על הצלחת.

כמו כן, מומלץ להסיר את השומן כדי להימנע מליבוי להבות האש, ולהסיר את החלקים השרופים לפני האכילה.