ארוחה אחת של מזון מהיר גורמת נזק לעורקים

 

 

 

אפילו לארוחה בודדת של מזון מהיר (ג'אנק פוד) – שהורכבה בעיקר משומנים רוויים – השפעה על בריאות העורקים. תוצאות המחקר פורסמו לראשונה בקונגרס הקנדי למחלות לב וכלי דם שנערך בתאריכים 27-31 באוקטובר בטורונטו, קנדה.
מטרת המחקר הייתה להשוות בין השפעות המזון המהיר והמזון הים תיכוני על האנדותל (תאי חיפוי המרפדים את דפנות כלי הדם וחדרי הלב). במחקר נבדקו 28 גברים, לא מעשנים. הם אכלו קודם ארוחה ים תיכונית שכללה סלמון, שקדים וירקות מטוגנים בשמן זית. לאחר שבוע הם אכלו את ארוחת המזון המהיר שכללה כריך, נקניקייה, ביצה, פרוסת גבינה צהובה ו-3 לביבות תפוחי אדמה מטוגנות.
הנבדקים עברו בדיקות אולטרסאונד שעתיים וארבע שעות לאחר כל ארוחה כדי לאמוד את ההשפעה על האנדותל.
תוצאות הבדיקה הראו כי לאחר אכילת המזון המהיר התרחבות העורקים פחתה ב-24% בהשוואה לאכילת מזון ים תיכוני שבה נצפתה זרימת דם תקינה בעורקים.
ד"ר ניגם, שעמד בראש צוות החוקרים, טוען שממצאים אלו אמורים להשפיע על בחירת המזונות שלנו על בסיס יום יומי – תפקוד לקוי של העורקים הוא אחד הגורמים המשמעותיים לטרשת עורקים ולכן לטענתו "זה משהו שצריך לתת עליו את הדעת לפני כל ארוחה".