למה כדאי לאכול קטניות?

 

 

 

 

הקטניות מזינות, משביעות ומספקות לגוף הרבה אנרגיה. קבוצת הקטניות כוללת בין השאר שעועית לבנה, עדשים, אפונה יבשה, גרגרי חומוס, פולי סויה וקינואה.

למה כדאי לאכול קטניות?

  • הם דלים בשומן ועשירים בנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים).
  • הם עשירים בחלבון ומשמשים מקור טוב לצריכת סיבים תזונתיים.
  • הם כוללים רכיבי מזון חיוניים כמו סידן, חומצה פולית, אבץ וסלניום.
  • המדד הגליקמי שלהם נמוך.
  • הם זולים  וקלים להשגה.
  • הכנתם אינה כרוכה בהשקעה רבה.