פירות וירקות בעלי צבעים עזים – מסייעים במניעת מחלות סרטניות

 

 

פירות וירקות רבים הנלחמים בסרטן מצויים בעונת הסתיו בשיאם. זהו זמן טוב לשלב אותם בדיאטה היומית.

על פי דבריה של סטייסי קנדי, תזונאית בכירה במרכז דנה פרבר למלחמה בסרטן שבבוסטון, זו אינה קלישאה לטעון כי תפוח עץ ביום אכן מרחיק את הרופא. תפוח עץ מכיל רכיב המכונה  (quercetin) המגן מפני פגיעה ב-DNA שבתא, פגיעה שעלולה לגרום לסרטן.

חשוב ביותר לאכול את הפירות והירקות כשהם טריים, חיים ועם הקליפה – במצב זה נמצאים רוב רכיבי התזונה.

חמוציות מכילות חומצה בנזואית שעשויה למנוע סרטן ריאות, סרטן המעי הגס וסוגים מסוימים של לויקמיה.

ככל שצבעי הפירות והירקות עזים יותר – כך גדלה תרומתם במניעת מחלות סרטניות.

לאלו האוכלים שפע של ירקות בעלי עלים כהים, כמו ברוקולי, כרוב, כרוב ניצנים, מנגולד ועוד יש סיכון מופחת לחלות בסרטן ריאות, סרטן הערמונית וסרטן בקיבה.

ירקות כתומים כמו גזר, בטטה ודלעת עשירים בקרוטנואידים שנמצאו קשורים למניעת סרטן ריאות, המעי הגס, השד והערמונית.