חשיפה מאוחרת לגלוטן ומחלת הצליאק

 

 

מחקר שפורסם לאחרונה מצא כי מניעת גלוטן מתינוקות שלהם סיכון לחלות בצליאק, עשויה לסייע בהופעה מאוחרת יותר של המחלה.

במחקר השתתפו תינוקות שלהם נטייה גנטית לחלות בצליאק. לחלק מהתינוקות ניתנו מזונות המכילים גלוטן לפני גיל שנה ולחלק מהם אחרי גיל שנה. במקביל נבדקו מושבות החיידקים במערכת העיכול,  בהנחה שהחיידקים במערכת העיכול  של ילדים עם נטייה גנטית לצליאק , משפיעים על המעבר מסבילות לתגובה חיסונית ולהופעת המחלה.

במחקר נמצא כי ילדים עם נטייה גנטית לחלות בצליאק שאכלו מזונות המכילים גלוטן לפני גיל שנה, פתחו תגובה חיסונית כנגד הגלוטן ואת מחלת הצליאק מוקדם יותר, זאת בהשוואה לילדים עם נטייה גנטית לצליאק שאכלו מזונות המכילים גלוטן לאחר גיל שנה.

לטענת החוקרים תוצאות אלו תומכות בגישה גנטית משולבת במטרה לפענח את תפקידם של חיידקי המעיים במחלת הצליאק.