אכילת תותים ואוכמניות – סיכון מופחת להתקפי לב בנשים

 

נשים שאכלו לפחות שלוש מנות של אוכמניות ותותים בשבוע הפחיתו ב- את הסיכון להתקפי לב. אלו תוצאות המחקר שפורסם במהדורת ינואר 2013  ב-Circulation, מגזין השייך ל Journal of the American Heart Association.

מדענים מאוניברסיטת הרווארד בארצות הברית ומאוניברסיטת East Anglia שבבריטניה בצעו מחקר עתידי. המדענים עקבו במשך 18 שנה אחרי נשים שהיו גילאים 42-25 בתחילת המחקר. מידי 4 שנים מלאו הנשים שאלון על הרגלי האכילה שלהן. בנשים שאכלו אוכמניות ותותים נצפתה ירידה של 32% בסיכון להתקפי לב, בהשוואה לנשים שאכלו פירות אלו בתדירות של פעם בחודש או בתדירות נמוכה מזו. הסיכון היה מופחת יותר גם בהשוואה לנשים שאכלו דיאטה עשירה בפירות וירקות אחרים.

לטענת ד"ר איידין קסידי, החוקרת הראשית, תוצאות המחקר מוכיחות כי אכילת תותים ואוכמניות, אפילו בשלבי החיים המוקדמים, מפחיתה את הסיכון ללקות בהתקפי לב בשלבים מאוחרים יותר. על פי תוצאות המחקר, תת-קטגוריה של הפלבונואידים, הקרויה אנטוציאנינים, עשויה להרחיב כלי דם, למנוע היווצרות טרשת, ולהגן מפני מחלות לב בדרכים נוספות.

שילוב תותים ואוכמניות בדיאטה השבועית עשויה להיות דרך קלה, פשוטה ומועילה להפחתת הסיכון למחלות לב בעתיד. הם עשירים בפלבונואידים, המצויים גם בענבים, יין, פטל, חצילים ופירות וירקות נוספים. המחקר נעשה על תותים ואוכמניות משום שאלו הפירות הנפוצים יותר בארצות הברית. אכילת פירות וירקות אחרים שעשירים בפלבונואידים עשויים לתת תוצאות דומות.