זמני אחסון מומלצים למקרר ולמקפיא

זמני אחסון מומלצים למקרר ולמקפיא

זמני אחסון המזונות במקרר ובמקפיא המפורטים בטבלה שלמטה ימנעו את קלקול המזון, או את היותו מסוכן לאכילה.


זמני אחסון מומלצים למקרר ולמקפיא

קטגוריה מזון מקרר(טמפ. שווה או נמוכה
מ-4.4 מעלות צלזיוס)
מקפיא (טמפ. שווה או נמוכה
מ-17.8- מעלות צלזיוס)
סלטים ביצים,עוף,הודו,טונה, מקרוני 5-3 ימים לא יוצאים טוב בהקפאה
נקניקיות אריזה פתוחה
אריזה סגורה 
שבוע
שבועיים
2-1 חודשים
2-1 חודשים
נקניקים עוף, הודו, בשר בקר 2-1 ימים 2-1 חודשים
בשר טחון עוף,הודו,בקר,מעורב 2-1 ימים 4-3 חודשי
בשר בקר נא 5-3 ימים 12-6 חודשים
בשר עוף נא עוף/הודו שלם
עוף/הודו חתוך 
2-1 ימים
2-1 ימים
שנה
9 חודשים
מרקים ירקות, או בתוספת בשר 4-3 ימים 3-2 חודשים
שאריות בשר בקר/עוף מבושל
נגטס או קציצות
פיצה 
4-3 ימים
4-3 ימים
4-3 ימים
6-2 חודשים
3-1 חודשים
2-1 חודשים
ביצים  עם קליפהחלבונים
חלמונים
ביצה קשה
5-3 שבועות2-4
2-4
שבוע
לא להקפיא. במקום זאת
לטרוף יחד את החלמונים
והחלבונים ולהקפיא.שנה
לא יוצאים טוב בהקפאה
לא להקפיא
תבשילי קדרה
(עם ביצים) 
4-3 ימים 3-2 חודשים
פשטידות 4-3 ימים 2-1 חודשים