אוטיזם ומחסורים תזונתיים

 

 

ילדים אוטיסטיים מצויים בסיכון גבוה פי 5 לסבול מבעיות אכילה בהשוואה לילדים רגילים. למסקנה זו הגיע מחקר שהתפרסם ב- Jorunarl of Autism and Developmental Disorders  בפברואר 2013.

אכילה בריאה מעודדת צמיחה והתפתחות תקינה. כמו כן, ארוחה משפחתית היא הזדמנות להידוק הקשרים בתוך המשפחה. בעיות כרוניות הקשורות לאכילה מגבירה את הסיכון של הילד לסבול מתת-תזונה, פיגור בצמיחה, בעיות חברתיות ופגיעה בהישגים הלימודיים. ילדים אוטיסטים עלולים להיות בררנים מאוד באוכל, וללוות את האכילה בטקסים ואף בהתקפי זעם. בעיות אלו עלולים להוביל לחסרים בסידן, חלבון ורכיבי תזונה אחרים.

עורכי המחקר טוענים כי כיום מצטברות הוכחות המעידות כי ילדים אוטיסטים הסובלים מבעיות אכילה מצויים בסיכון מוגבר לסבול בטווח הארוך מבעיות בריאותיות כמו פגיעה בגידול העצם, השמנה ומחלות לב וכלי דם.

מחבר המחקר, ד"ר וויליאם שארפ טוען כי מחקר זה הוא בעל חשיבות רבה להורים ולמטפלים בילדים אוטיסטיים כיוון שהוא מדגיש את הצורך בהערכת הדיאטה והתזונה של ילדים אוטיסטים.