סוג השומן בדיאטה וסוכרת נעורים

diabetes1_fat

 

 

מחקר שנערך בקבוצה של חולים בסוכרת נעורים (סוכרת מסוג 1) מצא כי סוג השומן הנצרך בדיאטה משפיע על רמות הגלוקוז בדם ועל הדרישה לאינסולין. המחקר פורסם במהדורת אפריל 2013 של הירחון Diabetes Care.

במחקר לקחו חלק 7 מבוגרים שסבלו מסוכרת מסוג 1 (הגיל הממוצע היה 55 שנים). המשתתפים שהו בבית החולים משך יומיים בהם אכלו בצורה מבוקרת ונבדקו רמות הגלוקוז והאינסולין בדמם.

תוצאות המחקר הראו שלאחר ארוחה עשירה בשומן המשתתפים נדרשו ליותר אינסולין בהשוואה לארוחה דלה בשומן (12.6 יחידות אינסולין לעומת 9 יחידות בהתאמה). למרות האינסולין לאחר ארוחה עשירה בשומן המשתתפים סבלו מרמות גבוהות של סוכר בדם (היפרגליקמיה) מאידך, לאחר ארוחת הבוקר, שהייתה דלה בשומן, לא נצפתה דרישה גבוהה יותר לאינסולין.

לדברי מחבר המחקר, ד"ר הווארד וולפרט, תוצאות המחקר מדגישות את ההכרח להתחשב לא רק בפחמימות אלא גם בשומנים בקביעת מינון האינסולין הנדרש לסוכרת מסוג 1. צוות החוקרים מתכנן מחקר חדש במטרה לבחון את מנת האינסולין האופטימלית הנדרשת לאחר אכילת ארוחה עשירה בשומן.