הקשר בין בשר אדום משקאות אנרגיה ומחלות לב

 red_meat

 

 

קרניטין הוא חלבון המצוי בבשר אדום ומוסף לעתים קרובות למשקאות אנרגיה ותוספי מזון נפוצים. מחקר שפורסם במהדורת אפריל 2013 של הירחון Nature Medicine מצא כי קרניטין מעודד התקשות והידבקות בעורקים, או במילים אחרות לטרשת עורקים.

במחקר נערכו בדיקות דם ל-2,600 חולים בעלי סיכון גבוה למחלות לב וכלי דם. החוקרים מצאו כי רמות קרניטין גבוהות היו קשורות לסיכון מוגבר למחלות לב, התקפי לב, שבץ מוחי ומוות כתוצאה מבעיות לבבות. מאידך, בקרב צמחונים וטבעונים נמצאו רמות נמוכות משמעותית של קרניטין בהשוואה לאוכלי בשר.

במחקר קודם שערך הצוות נמצא כי קרניטין מתפרק במעיים על ידי חיידקים לטרימתילאמין אן-אוקסיד (TMAO )הגורם לטרשת עורקים.

מנהל המחקר, ד"ר סטנלי הייזן, טוען כי המזון אותו אנו אוכלים הוא שקובע את סוג החיידקים החיים במעיים. דיאטה עשירה בקרניטין גורמת לעלייה בכמות החיידקים ההופכים את הקרניטין ל-TAMO ומגבירים את הסיכון לטרשת עורקים.

משקאות אנרגיה ותחליפי מזון רבים מכילים קרניטין. לדברי החוקרים, צריכה יומית של משקאות ותוספים אלו, בעיקר על ידי ילדים ומתבגרים, מגבירה את הסיכון להתפתחות מחלות לב כבר בגיל מוקדם. על הצרכנים להיות ערים לסכנות הטמונות במשקאות ותוספי מזון הנתפסים לרוב ככאלה שאינם מזיקים.