תזמון אכילת מזון מוצק והסיכון לסוכרת

תזמון מזון מוצק לתינוקות והסיכון לסוכרת

 

תינוקות שאוכלים מזון מוצק מוקדם או מאוחר מידי – לפני גיל 4 חודשים או בגיל 6 חודשים ומעלה – נמצאים בסיכון מוגבר להתפתחות סוכרת מסוג 1. המחקר פורסם ב-8 ביולי 2013 במהדורה המקוונת של JAMA Pediatrics

סוכרת מסוג 1 נמצאת במגמת עלייה ברחבי העולם, כשהעלייה החדה ביותר מתרחשת בילדים מגיל 5 שנים ומעלה. במחקר בחנו תינוקות שהיו להם קרובי משפחה מדרגה ראשונה שחלו בסוכרת מסוג 1. תינוקות שקיבלו מזון מוצק מוקדם או מאוחר מידי היו בסיכון מוגבר לפתח סוכרת מסוג 1.

הסיכון לסוכרת מסוג 1 היה גבוה יותר בחשיפה מוקדמת מידי של פירות ובחשיפה מאוחרת מידי של אורז ושיבולת שועל. סיכון מופחת יותר נצפה בתינוקות שינקו בזמן בו קיבלו אורז ושיבולת שועל.

החוקרים מסיקים כי חלון הזמן הבטוח להציג מזון מוצק לתינוקות הוא בין 4-5 חודשים. בזמן הצגת המזון המוצק מומלץ להניק ילדים שלהם נטייה גנטית לחלות בסוכרת מסוג 1 במטרה למזער את הסיכון.