שומן טרנס? לא עוד!

שומן טרנס? לא עוד!

 

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) קרא לאיסור הוספת שומני טרנס במזון.
במסיבת עיתונאים שהתקיימה ב-7 בנובמבר 2013, אמרה נציבת ה-FDA ד"ר מרגרט המבורג, כי ההגבלות המוצעות על השימוש בשומני טרנס עשויות למנוע 20,000 התקפי לב בשנה, ו-7,000 מקרי מוות. לדבריה, המנהל הגיע למסקנה כי שומן מוקשה חלקי, שהוא המקור העיקרי לשומני טרנס במזונות מעובדים, אינו מוכר ואינו בטוח לשימוש במזון. לצריכת שומני טרנס אין שום ערך בריאותי ולא ידוע על כמות מינימלית שהיא מספיק בטוחה לצריכה.

שומני הטרנס נוצרים באמצעות הוספת מימן לשמן צמחי רותח והם מצויים במזונות מעובדים רבים (מוצרי אפייה, מרגרינה, פופקורן למיקרוגל ועוד רבים). שומני טרנס משמשים בעיקר להארכת חיי המדף ולשיפור הטעם והמרקם של המזון.  מחקרים רבים הראו שהם מעלים את רמות הכולסטרול "הרע" (LDL) ומורידים את רמות הכולסטרול "הטוב" (HDL), השפעות אלו מגבירות את הסיכון למחלות לב וכלי דם.

יום לאחר הודעת ה-FDA, נודע כי משרד הבריאות בארץ שוקל גם הוא לאסור הוספת שומני טרנס למזון. אמן כן יהי רצון…