תזונה עשירה בעגבניות עשויה להפחית את הסיכון לסרטן השד

 

דיאטה עשירה בעגבניות עשויה להפחית את הסיכון לסרטן השד בקרב נשים בגיל המעבר. מסקנה זו עולה ממחקר שפורסם ב-18 בדצמבר 2013 ב- Journal of Clinical Endocinology & Metabolism.

במחקר השתתפו 70 נשים בתקופת המעבר שצרכו דיאטה עשירה בעגבניות במשך 10 שבועות (25 מיליגרם ליקופן ביום). במשך שבועיים הנשים נמנעו מאכילת עגבניות וסויה. בתום שבועיים הן צרכו במשך 10 שבועות נוספים דיאטה עשירה בסויה (40 גרם חלבון סויה ליום).

תוצאות המחקר הראו כי בנשים שצרכו דיאטה עשירה בעגבניות נצפתה עלייה ברמות ההורמון המעורב (אדיפונקטין) בוויסות רמות הסוכר והשומן בדם. רמות ההורמון היו גבוהות יותר בנשים שלהן מסת גוף נמוכה יותר.

צריכה של מוצרי סויה הפחיתה אף היא את רמות ההורמון אדפונקטין. מחקרי אוכלוסין שנעשו בעבר הראו כי הסיכון לסרטן השד נמוך יותר בקרב נשים אסיאתיות שהדיאטה שלהן עשירה בסויה, בהשוואה לנשים אמריקאיות. עם זאת, טוענת מחברת המחקר, ההשפעה יכולה לנבוע ממרכיבים אתניים ייחודיים לאוכלוסייה זו.

נשים בתקופת המעבר הסובלות מהשמנה נמצאות בסיכון מוגבר יותר לחלות בסרטן השד. לדברי מחברת המחקר, תוצאות המחקר הנוכחי מצביעות על החשיבות של אכילת פירות וירקות (אפילו למשך תקופה קצרה) עשירים בוויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים במניעת סרטן השד באוכלוסייה בסיכון.