האם קינואה מומלצת לחולי צליאק?

quinoa

 

 

 

מחקר שפורסם ב-21 לינואר 2014 ב- American Journal of Gastroenterology מצא, כי צריכת קינואה אינה גורמת לתופעות לוואי לא רצויות בחולי צליאק (בעברית: דגנת או כרסת).

מערכת החיסון במעי הדק של הסובלים מצליאק מגיבה לחלבון גלוטן המצוי בדגנים כמו חיטה, שעורה ושיפון. קינואה בדרך כלל מומלצת כחלק מדיאטה ללא גלוטן לחולי צליאק, אולם אחד המחקרים שנערך במעבדה מצא כי היא עלולה להזיק להם.

מטרתו של המחקר הנוכחי הייתה לבדוק את השפעת הקינואה על חולי צליאק. במחקר השתתפות 19 חולי צליאק שצרכו 50 גרם קינואה ביום למשך 6 שבועות. החוקרים עקבו אחר תגובות המשתתפים באמצעות בדיקות דם, כבד וכליות.

תוצאות המחקר הראו כי החולים הגיבו באופן חיובי, לא נצפתה תגובה חיסונית ואף תופעת לוואי. מחבר המחקר, ד"ר ויקטור צבלוב מדגיש שיש צורך במחקרים נוספים על מנת לבחון את ההשפעה של צריכת קינואה בחולי צליאק לטווח הארוך.