פחות נתרן (מלח) – אבל חשוב לא פחות יותר אשלגן

 Potassium-rich-Foods

 

מרבית המזונות הטבעיים מכילים כמות מסוימת של מלח (נתרן), אולם מעל 75% מהנתרן שאנו צורכים מקורו במזונות מעובדים. נתרן עלול לגרום לאצירת נוזלים וכתוצאה מכך לעלייה בלחץ הדם ולהכבדה על פעילות הלב.

יתרונות בצריכת אשלגן:

  • ככל שאנו צורכים יותר אשלגן כך אנו מפרישים יותר נתרן בשתן.
  • אשלגן גורם לרפיון בדפנות כלי הדם וכתוצאה מכך לירידה בלחץ הדם.


מזונות עשירים באשלגן כוללים:

  • בטטות
  • תפוחי אדמה
  • ירקות ירוקים (ברוקולי, כרובית, תרד ועוד)
  • פטריות
  • אפונה
  • אבוקדו
  • עגבניות, מיץ עגבניות ורוטב עגבניות (בחרו באלו שדלים בנתרן)
  • תפוזים
  • בננות
  • מילון
  • אשכולית (יש להיוועץ עם הרופא המטפל במידה שאתם נוטלים תרופות כלשהן)
  • משמשים
  • צימוקים
  • תמרים
  • יוגורט דל שומן
  • טונה
  • מולסה

הצריכה המומלצת של אשלגן למבוגר היא כ-4,700 מיליגרם ליום.

חשוב להדגיש כי ישנם גורמים שונים בתזונה ובאורח החיים המשפיעים על לחץ הדם והם כוללים שומן, חלבון, סיבים תזונתיים ומגנזיום.

לאשלגן השפעה על מאזן הנוזלים בגוף, ככל שאנו מתבגרים הכליות מתקשות יותר להפריש אשלגן מהגוף. במידה שאתם שוקלים נטילת תוספי אשלגן, או תחליפי מלח הכוללים אשלגן, יש להיוועץ ברופא המטפל.