פיצה נוטלת "משולש" מבריאות ילדכם

pizza_kids

 

מחקר שיפורסם במהדורת פברואר 2015 של כתב העת Pediatrics מצא כי בימים בהם ילדים ונוער אוכלים פיצה, הם צורכים יותר קלוריות, שומן ומלח בהשוואה לימים אחרים.

החוקרים נתחו נתונים שהתקבלו מארבעה סקרים של ארגון הבריאות והתזונה הלאומי (NHANES) משנת 2003-2010. משפחות של כ-14,000 ילדים ובני נוער, בגילאים 2-19, דיווחו על המאכלים והחטיפים שאכלו ילדיהן ב-24 השעות האחרונות.

נמצא כי בכל יום נתון בשנים 2009-2010, אחד מתוך כל 5 ילדים ואחד מתוך 4 מתבגרים אכלו פיצה, לארוחה או כחטיף.

בימים בהם הילדים אכלו פיצה הם צרכו כ-84 קלוריות, 3 גרם ומעלה שומן רווי, ו-134 מ"ג נתרן (מלח), מעל לממוצע. ביום בו המתבגרים אכלו פיצה הם צרכו 230 קלוריות, 5 גרם שומן רווי ו-484 מ"ג נתרן מעל לממוצע.

לדברי מחברת המחקר, פרופ' ליסה פאוול, על יצרני המזון והמסעדות להשקיע מאמצים גדולים יותר במטרה לשפר את ערכה התזונתי של הפיצה. יש לשים דגש בעיקר על הפחתת כמות המלח והשומן הרווי והגדלת תכולת החיטה המלאה.

צריכה מופרזת של מלח, שומן רווי וקלוריות מגביר את הסיכון של ילדינו לחלות במחלות הקשורות לתזונה כמו סוכרת מסוג 2, יתר לחץ דם והשמנה.