תזונה חיונית לבריאות הנפש

nutrition_mental_health

 

 

במהלך השנים האחרונות הצטברו ראיות רבות המורות על קשר הדוק בין איכות התזונה, חסרים תזונתיים ובריאות נפשית.

בסריקת מחקרים שפורסמה בינואר 2015 בכתב העת The Lancet Psychiatry, ממליצים אנשי אקדמיה מובילים לעוסקים בפסיכיאטריה ובבריאות הציבור, להכיר בתזונה ובדיאטה כגורמי מפתח לבריאות הנפש.

לדברי מחבר המאמר, ד:ר ג'רום סריס, חבר האגודה הבינ"ל לחקר הקשר בין פסיכיאטריה לתזונה (ISNPR), ענף הפסיכיאטריה נמצא כיום בשלב קריטי. המודל הרפואי הנהוג כיום הביא לתוצאות בלתי מספקות בהתמודדות הגלובלית בבריאות הנפש.

מחקרים מדעיים קפדניים שבוצעו בשנים האחרונות תרמו תרומה נכבדה להבנת חשיבות התזונה לבריאות הנפש.

ממצאי הסריקה הנוכחית מראים כי לתזונה פוטנציאל לסייע בניהול הפרעות נפשיות ברמת הפרט וברמת האוכלוסייה.

מחקרים מראים כי קיים קשר מובהק בין רכיבי תזונה שונים לפעילות המוח. רכיבים אלו כוללים חומצות מסוג אומגה-3, ויטמינים מקבוצה B (בעיקר חומצה פולית וויטמין B12), כולין, ברזל, אבץ, מגנזיום, ויטמין D וחומצות אמיניות (אבני הבניין של חלבונים).

לדברי ד"ר סריס "הגיע הזמן שרופאים ישקלו  את התזונה ורכיבי המזון כחלק מחבילת הטיפול בנטל העצום של מחלות והפרעות נפשיות".