שינוי מתוכנן בתווי המזון של מזונות ארוזים (בארה"ב…)

food-label

 

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) יעדכן את תוויות המזון של מזונות ארוזים. העדכון יאפשר לצרכנים לעשות בחירות נבונות יותר להם ולמשפחותיהם ובכך להפחית את הסיכון להשמנה ומחלות לב.

בתוויות המזון החדשות יחולו השינויים הבאים:

  • עיצוב התווית יהיה מעודכן יותר ויבליט את "הקלוריות" ו"מספר מנות ההגשה".
  • מספר מנות ההגשה ישקף את כמות המזון שאנשים נוהגים לאכול כיום. כמות המזון וסוג המזון השתנה מאז שנת 1993, השנה בה פרסם ה-FDA את גודל המנה המומלצת.
  • תוספת סוכר למזון תצוין בגרמים ובאחוזים מהצריכה היומית המומלצת. ההמלצות לצריכה יומית מתייחסות לאדם בוגר במשקל תקין המבצע פעילות גופנית ממוצעת וצורך כ-2,000 קלוריות ליום. כאשר מספר הקלוריות שצורכים באכילת סוכר שהוסף למזון גבוהה מ-10% מצריכת הקלוריות היומית – היא עלולה לגרום לחסרים תזונתיים ולצריכה עודפת של קלוריות.
  • תווית המזון במזונות ארוזים המכילים מספר מנות תחולק לשני טורים; בטור אחד יצוינו מספר הקלוריות והרכיבים התזונתיים ל"מנת הגשה" , ובטור שני מספר הקלוריות ורכיבים תזונתיים לכל מנות ההגשה באריזה.
  • ויטמין D ואשלגן יצוינו בגרמים ובאחוז מהצריכה היומית המומלצת. אנשים רבים אינם צורכים כמות מספקת ומצויים בסיכון מוגבר למחלות כרוניות.
  • סידן וברזל – ציון אחוז מהצריכה היומית יימשך אך יצוינו גם הכמויות בגרמים.
  • ויטמינים A ו-C – מחסור בוויטמינים אלו הוא נדיר ולכן לא תהיה חובה לכלול אותם ברשימת המרכיבים – אלא אם כן היצרנים יחליטו לעשות זאת על דעת עצמם.
  • "קלוריות שמקורן בשומן" לא יצוינו עוד. מחקרים מראים כי סוג השומן חשוב יותר מסך השומן במזון. כמות השומן הרווי ושומן טראנס יצוינו כבעבר.
  • יידרש הסבר מקוצר של משמעות המושג "אחוז מהצריכה היומית המומלצת".

רוב יצרני המזון יחויבו להשתמש בתווית החדשה עד 26 ביולי 2018. יצרני מזון שמחזור המכירות השנתי שלהם נמוך מ-10 מיליון דולר, יזכו לארכה של שנה נוספת ליישום הכללים החדשים.