דיאטה ים-תיכונית ושמן זית תורמים לבריאות הלב

 

 

 

דיאטה ים-תיכונית עשירה בשמן זית כתית עשויה להגביר את ההשפעות המיטיבות של הכולסטרול "הטוב" (HDL-cholesterol). כך על פי תוצאות מחקר שפורסם ב-13 בפברואר 2017 בכתב העת Circulation.

במחקר השתתפו 296 איש, הגיל הממוצע היה 66 שנים וכל המשתתפים היו בסיכון מוגבר למחלת לב. למשתתפים חולקו באקראי 3 דיאטות.

  • דיאטה ים-תיכונית עשירה בשמן זית כתית (4 כפות ליום)
  • דיאטה ים-תיכונית מועשרת באגוזים (חופן אגוזים ליום)
  • דיאטה מאוזנת הכוללת כמות מתונה של בשר אדום, מזון מעובד, מוצרי חלב עתירי שומן וממתקים.

בשתי הדיאטות הים-תיכוניות הושם דגש על אכילת פירות, ירקות, דגנים מלאים וקטניות כמו שעועית לבנה, חומוס ועדשים. כמו כן כללו הדיאטות כמות מתונה של עוף ודגים.

תוצאות המחקר הראו כי רק הדיאטה המאוזנת הצליחה להפחית את רמות הכולסטרול הכללי והכולסטרול "הרע" (LDL-cholesterol). אף אחת מהדיאטות לא הצליחה להעלות בצורה משמעותית את רמות הכולסטרול "הטוב".  יחד עם זאת, הדיאטה הים-תיכונית שיפרה משמעותית את תפקוד הכולסטרול "הטוב". התוצאות הטובות ביותר נצפו במשתתפים שצרכו דיאטה ים-תיכונית עשירה בשמן זית כתית.

החוקרים נדהמו לגלות כי לדיאטה המאוזנת הייתה השפעה שלילית על התכונות האנטי-דלקתיות של הכולסטרול "הטוב". תכונות אלו מזוהות עם מחלות לב וכלי דם.

לדברי החוקר הבכיר, ד"ר מונטסרט פיטו: "ממצאי המחקר מראים כי דיאטה ים-תיכונית המועשרת בשמן זית כתית עשויה להגן על בריאות הלב בכמה דרכים, כולל תפקוד יעיל יותר של הכולסטרול "הטוב".