האם ממתיקים מלאכותיים מגבירים את הסיכון לסוכרת?

האם ממתיקים מלאכותיים מגבירים את הסיכון לסוכרת?

 

מחקר שנערך באוסטרליה מצא כי צריכה מופרזת של ממתיקים מלאכותיים, עלולה להשפיע על האופן בו הגוף מגיב לסוכר ולהגביר את הסיכון לחלות בסוכרת. המחקר הוצג בכנס השנתי של הארגון האירופאי לחקר סוכרת שנערך בליסבון, פורטוגל, ב-13 בספטמבר 2017.,

לצורך המחקר נבחרו באקראי 27 אנשים בריאים חלקם נטלו כמוסות המכילות ממתיקים מלאכותיים (סוכרלוז ואצסולפאם K), וחלקם נטלו כמוסות דמה.

המשתתפים נטלו את הכמוסות 3 פעמים ביום לפני הארוחות במשך שבועיים. המינון היומי הכולל בכמוסות שהכילו ממתיקים היה שווה ערך לשתייה של מעט למעלה מ-1.5 ליטר משקה דיאטטי ממותק.

בתום המחקר נמצא כי בקרב האנשים שנטלו את כמוסות הממתיק נצפו שינויים בתגובת הגוף לסוכר ואילו בקבוצת הדמה לא נצפתה תגובה דומה.

לדברי  החוקר הראשי, ד"ר ריצ'ארד יאנג, צריכה מוגברת של ממתיקים מלאכותיים עלולה לגרום ל"קפיצות" מוגזמות של רמות הגלוקוז (סוכר) בדם לאחר ארוחה ועם הזמן, עלולה להוביל לסוכרת מסוג 2.

יש להדגיש כי המחקר היה קטן בהיקפו ונמשך שבועיים בלבד. יש צורך במחקרים נוספים כדי לאשש את הממצאים. מכל מקום, כמו בכל נושא הקשור לתזונה בריאה – צריכה מתונה היא מילת המפתח.

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp