אכילת ביצים משפרת את תפקודי המוח בקרב פעוטות

 

מחקר שפורסם בדצמבר 2017 בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition מצא תפקודי מוח משופרים יותר בקרב תינוקות שאכלו ביצים.

במחקר אקראי ומבוקר שנערך באקוודור בשנת 2015 השתתפו תינוקות בגילאים 6-9 חודשים. התינוקות חולקו באקראי לשתי קבוצות; תינוקות שאכלו ביצה אחת ליום במשך 6 חודשים, וקבוצת הבקרה בה התינוקות לא צרכו ביצים כלל.

בתום המחקר נמצא כי בתינוקות שאכלו ביצים, כבר בגיל 6 חודשים, נמצאה רמה גבוהה של כולין, ו-DHA (חומצה docosahexhaenoic).  לכולין (הפועל באופן דומה לוויטמין B ) ו-DHA (חומצת שומן אומגה-3 המשמשת מרכיב מבני של המוח) מגוון תפקידים האחראים לפיתוח המוח ולתפקודו בקרב תינוקות.

לדברי לורה לונטי, מחברת המחקר הראשית, ביצים מספקות חומצות שומן חיוניות, חלבונים, כולין, ויטמינים A ו- B12, סלניום וחומרים מזינים אחרים. ביצים מספקות את החומרים המזינים בחבילה הוליסטית, או במעין "מטריצת מזון", אשר משפרת את הספיגה ואת תהליך חילוף החומרים.

מחקר קודם שפורסם ביוני 2017 בכתב העת Pediatrics  מצא, כי אכילת ביצים בקרב תינוקות גרמה לשיפור משמעותי בקצב הגדילה ולהפחתת הסיכון לעיכוב התפתחותי.