מיתוסים נפוצים על הרעלת מזון

מיתוסים נפוצים על הרעלת מזון

 

 

 

מיתוס מספר 1: הרעלת מזון היא לא דבר נורא כל כך. צריך רק להיות זהיר יותר וזה יעבור בתוך יום או יומיים.
עובדה: רבים אינם יודעים זאת, אך הרעלות מזון מסוימות עלולות לגרום לבעיות בריאותיות בטווח הארוך. כ-3,000 איש מתים בארה"ב מידי שנה כתוצאה מהרעלת מזון.

מיתוס מספר 2: זה בסדר להפשיר את הבשר מחוץ למקרר. כיוון שהבשר הוא קפוא מלכתחילה לא קיימת בעיית חיידקים.
עובדה: החיידקים מתרבים בטמפרטורת החדר. מסיבה זו הפשרת בשר מחוץ למקרר היא לא הדרך הנכונה להיפטר מחיידקים.

מיתוס מספר 3: בעת ניקוי המטבח אני נוטה להשתמש הרבה באקונומיקה. יותר אקונומיקה גורמת להשמדת יותר חיידקים כך שזה בטוח יותר למשפחתי.
עובדה: אין שום יתרון בשימוש בהרבה אקונומיקה. מומלץ למהול את האקונומיקה במים: כפית אקונומיקה בליטר מים.

מיתוס מספר 4: כדי להיפטר מהחיידקים בבשר ובדגים יש לשטוף אותם במים.
עובדה: ההפיך הוא הנכון – שטיפה של בשר בקר, עוף או דגים במים גורמת להתזת הנוזלים בבשר לכיור ולמשטחים ולהגברת הסיכון להרעלת מזון.

מיתוס מספר 5: כאשר מקלפים ירקות ופירות אין צורך לשטוף אותם.
עובדה: קילוף ירקות ופירות עלול לגרום לנדידה  של החיידקים מן הקליפה לתוך הירק או הפרי. מסיבה זו חשוב לשטוף ירקות ופירות אפילו אם מקלפים אותם.

מיתוס מספר 6: יש להשאיר אוכל שחומם במיקרוגל לצינון רק כדי לוודא שלא נקבל כוויה.
עובדה: כאשר משאירים את המזון שחומם במיקרוגל למשך מספר דקות בחוץ מאפשרים לאזורים הקרים יותר במזון לספוג את החום מהאזורים החמים – בדרך זו המזון מתבשל באופן מלא והסיכון לחיידקים קטן.

מיתוס מספר 7: אפשר לאכול שאריות מזון, אלא אם כן נודף מהם ריח רע.
עובדה: החיידקים שגורמים להרעלת מזון אינם משפיעים על המראה, הריח, או על טעם המזון.

מיתוס מספר 8: כאשר המאכל מתבשל לגמרי כל החיידקים חוסלו ואין חשש להרעלת מזון.
עובדה: הסיכון להתפתחות חיידקים למעשה גדל לאחר הבישול – הירידה בטמפרטורה מאפשרת לחיידקים להתרבות. למניעת הסיכון להרעלת מזון חשוב לשמור על המזון בחום המתאים.

מיתוס מספר 9: תחמיצים (מרינדות) הם חומציים ומשמידים חיידקים ולכן אפשר להשרות מזון בתחמיץ מחוץ למקרר.
עובדה: חיידקים מתרבים במהירות רבה בטמפרטורת החדר – אפילו בסביבה חומצית. מומלץ לשים במקרר מזון המושרה בתחמיץ.

מיתוס מספר 10: לשמירה מיטבית על בטיחות המזון מומלץ לרחוץ את הפירות והירקות בסבון.
עובדה: לא מומלץ לשטוף את הפירות והירקות בסבון. הסבון עלול לחדור לפרי והוא אינו בטוח לאכילה. שטיפת פירות וירקות במים נקיים וזורמים היא הדרך הטובה ביותר להיפטר מחיידקים ולשמור על בטיחות המזון.

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp