גישה חדשנית לטיפול בהפרעות אכילה

גישה חדשנית לטיפול בהפרעות אכילה

גישה חדשנית לטיפול בהפרעות אכילה

 

בשנים האחרונות הולכות ומצטברות ראיות המוכיחות את השפעת התזונה על תפקודי המוח. השפעות אלו כוללות בין השאר שינויים בדפוסי הפעילות במוח הקשורים להפרעות אכילה. נתונים אלו הוצגו בכנס השנתי של החברה לחקר מדעי המוח, הנחשבת כיום למקור הגדול ביותר לחידושים בתחום בבריאות ובמדעי המוח. הכנס נערך בחודש נובמבר 2013.

מיליוני איש ברחבי העולם סובלים מהפרעות אכילה כמו אנורקסיה, בולימיה ואכילה מופרזת , הקשורים לסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ולמחלות כרוניות. למחקרים שנעשו בעבר, ונעשים גם כיום, ערך רב בפיתוח אסטרטגיות חדשות לטיפול בבעיות הקשורה להפרעות אכילה והשמנה.

ממצאי המחקרים החדשים מראים כי:

  • גירוי מגנטי ממוקד של המוח מפחית את התסמינים המתלווים להפרעות אכילה חמורות. ממצאים אלו מייצגים כלי טיפולי חדש לטיפול בהשמנה ובהפרעות אכילה.
  • חולדות שהיו יותר אימפולסיביות מטבען, נטו לצרוך יותר קלוריות בהתקפי זלילה. אחד ההסברים האפשריים לתופעה הוא חוסר איזון ברמות הסרוטונין במוח.

ממצאים נוספים שהוצגו בכנס:

  • בקשישים שצרכו בשר אדום ומזונות מעובדים נצפתה ירידה בזיכרון, כבר לאחר 36 חודשים.
  • שימוש בקנביס בזמן ההיריון עלול להשפיע על משקל התינוק למשך כל החיים.

במסיבת העיתונאים שנערכה בתום הכנס אמר ד"ר פרננדו גומז, מומחה בהשפעת הסביבה על בריאות המוח, כי האמרה: "אתה מה שהנך אוכל" מקבלת כיום משמעות חדשה. לדבריו, לא ניתן להפריד את בין השפעות התזונה על בריאות גופנו לבין השפעותיה על תפקודי המוח. מה שאנו מכניסים לגוף מעצב גם את המוח, לטוב ולרע.

 

 

 

 

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp