ילדים לאימהות, שבמהלך ההיריון צרכו דיאטה עשירה בוויטמין D היו בסיכון מופחת לפתח אלרגיה. לתוספי תזונה לא הייתה השפעה דומה. כך על פי מחקר שהתפרסם ב-11 בפברואר 2016 בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immonology.
במחקר החדש השתתפו למעלה מ-1,200 אימהות וילדיהן. המעקב אחר הילדים נמשך שבע שנים.
מניתוח נתוני המחקר עולה כי דיאטה עשירה בוויטמין D (שווה ערך לשתייה של 240 מ"ל חלב) במהלך ההיריון מפחיתה ב-20% את הסיכון לפתח קדחת השחת בגיל 7 שנים.
קדחת השחת היא מהאלרגיות הנפוצות ביותר בעולם. האלרגיה מתבטאת בעיקר בעונת האביב ונגרמת ע"י אבקנים, אבק ועובש. התגובה האלרגית מתבטאת בעיקר באזור הפנים; גודש באף, התעטשויות, עודף ליחה וגרד בחך, המלווה לעתים גם בשיעול.
לדברי העומדת בראש המחקר, ד"ר סופינה בוניאואניץ', מחקר זה נותן חיזוק נוסף לחשיבות התזונה במהלך ההיריון. מזונות כמו דגים, ביצים, מוצרי חלב, ודגנים עשירים בוויטמין D התורם לחיזוק המערכת החיסונית. "מחקר זה עשוי להשפיע על הייעוץ וההמלצות התזונתיות הניתנים לנשים הרות לכלול בדיאטה היומית מזונות עשירים בוויטמין D".
חשוב להדגיש עם זאת, שלמרות שהמחקר מצא קשר בין כמות ויטמין D בתזונה של נשים במהלך ההיריון והסיכון להתפתחות קדחת השחת אצל ילדיהן, עדיין לא נמצא קשר של סיבה ותוצאה.