האם יש קשר בין אכילת ברוקולי לאסטמה?

האם יש קשר בין אכילת ברוקולי לאסטמה?

ברוקולי נחשב לאחד המזונות העשירים ביותר מבחינה תזונתית. מחקר שנערך לאחרונה מדגיש את חשיבות הברוקולי (וירקות אחרים ממשפחת המצליבים כמו כרוב וכרובית) במניעת מחלות נשימה דלקתיות כמו אסטמה לדוגמא.המחקר הראה שאכילה של נבטי ברוקולי (ראה תמונה מצורפת) העלתה פי 2 את רמת האנזימים האנטי-אוקסידנטיים (נוגדי חימצון) בתאים שבדרכי הנשימה. מסתבר שקיים רכיב כימיקלי בברוקולי שנקרא סולפוראפאן (sulforaphane) והוא האחראי לתגובה האנטיאוקסידנטית הגדולה ולהגנה מפנירדיקלים חופשיים המצויים בשפע באוויר אותו אנו נושמים. נבטי הברוקולי מכילים את הכמות הגדולה ביותר של סולפוראפאן בטבע. אכילה של 200 גרם נבטי ברוקולי העלתה את רמת האנזימים האנטי אוקסידנטיים פי 1-2 מן הרמה הנורמלית בדם, וזאת ללא תופעות לוואי כלשהן.

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp