מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) ממליץ על הגבלת כמות הארסן האנ-אורגני בדגני האורז המיועדים לפעוטות. ההמלצה התפרסמה ב-1 באפריל 2016 בכתב העת American College of Obstetricians and Gynecologists.
ארסן הוא מתכת למחצה, מוצק בטמפרטורת החדר. הוא מופיע בעיקר כחלק מתרכובות, אותן ניתן לחלק לשתיים: ארסן אנ-אורגני (תרכובות עם חמצן, ברזל, כלור וגפרית) וארסן אורגני (תרכובות עם פחמן וחומרים נוספים). ארסן אנ-אורגני נוטה להיות רעיל יותר.
האורז מכיל כמויות גדולות יותר של ארסן אנ-אורגני בהשוואה למזונות אחרים. אחת הסיבות לכך, היא הנטייה של שתילי אורז לספוג כמות גדולה יותר של ארסן מהסביבה בהשוואה לגידולים אחרים.
חשיפה לארסן אנ-אורגני בתחילת החיים עלולה לגרום לפגיעה בתפקודים המנטליים וההתפתחותיים. ארסן נמצא באורז הן ממקורות טבעיים והן כתוצאה מדישון וחומרי הדברה. דגני אורז הם המקור העיקרי לחשיפה לארסן בקרב פעוטות בארצות הברית.
ה-FDA ממליץ על הגבלת כמות הארסן ל-100 חלקיקים לביליון (הגבלה זהה לזו המותרת על ידי הוועדה האירופאית למזון המכיל אורז ומיועד לפעוטות וילדים קטנים).
ה-FDA ממליץ להורים להמשיך ולתת לתינוקות דגנים המועשרים בברזל, אולם חשוב להדגיש שדגני אורז המועשרים בברזל אינם האופציה היחידה – מומלץ לגוון בדגנים אחרים כמו שיבולת שועל, שעורה ותערובת של דגנים מחיטה מלאה. על נשים הרות ופעוטות להקפיד על דיאטה מאוזנת המכילה מגוון רחב של דגנים.
מחקרים מצאו שבישול אורז בכמות גדולה של מים – 6-10 כוסות מים ל-1 כוס אורז – עשוי להפחית את רמות הארסן האנ-אורגני ב-40-60%, אולם במקביל עלול להפחית את כמות רכיבי התזונה החיוניים לאם ולתינוק.