מחקר חדש שהתפרסם ב-11 ביולי 2013, במהדורה המקוונת של ה- Journal of the National Cancer Institute מצא, כי גברים שנוטים לאכול כמות גדולה של דגים שמנים, או מפריזים בנטילת תוספי מזון המכילים שמן דגים מצויים בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן הערמונית (פרוסטטה). יתירה מזאת, צריכה גבוהה של דגי ים עשירים בחומצת שומן מסוג אומגה-3 מגבירים את הסיכון לצורה אגרסיבית יותר של סרטן הערמונית .
במחקר השתתפו 800 גברים שאובחנו מאוחר יותר בסרטן הערמונית. נלקחו מהם דגימות דם שהושוו ל-1,400 גברים שלא פיתחו את המחלה. תוצאות המחקר הראו כי הסיכון לחלות בסרטן הערמונית היה גבוה ב-43% בגברים שצרכו יותר דגים שמנים ונטלו יותר תוספי מזון המכילים שמן דגים, בהשוואה לגברים שצריכת שמן הדגים שלהם הייתה הנמוכה ביותר – הסיכון לפתח סרטן ערמונית אגרסיבי היה גבוה ב-71%.
חומצות שומן מסוג אומגה-3 מצויים בדגים שמנים כמו סלמון, פורל וטונה ובכמוסות המכילות שמן דגים. חומצות אלו נחשבות לחומצות שומן בעלי יתרונות בריאותיים, בעיקר בשל התכונות האנטי-דלקתיות המיוחסות להן.
כאשר נשאל מחבר המחקר מה הקשר בין חומצות שומן אלו לסרטן הערמונית. תשובתו הייתה: "זוהי שאלת מיליון הדולר". להערכתו חומצות שומן מסוג אומגה-3 עשויות לכלול תכונות שעדיין לא מובנות דיין. במינונים גבוהים הם עלולים לגרום לעקה חמצונית, נזק לדנ"א, והגברת הסיכון לסרטן הערמונית.
בהתבסס על מחקר זה, ומחקרים קודמים, סבור מחבר המחקר כי על הגברים למתן אכילה של דגים שמנים ונטילת תוספים המכילים שמן דגים.