המזון אותו אנו אוכלים משפיע על מידת הערנות או העייפות שלנו במהלך היום. כך על פי מחקר שיוצג בכנס השנתי של Associated Professional Sleep Societies שיערך ביוני 2013.
במחקר לקחו חלק 31 איש בגילאים 18-65 בריאים, במשקל תקין וללא הפרעות שינה. החוקרים עקבו אחר הקשר בין הארוחות שאכלו לבין מידת הערנות והישנוניות שלהם במהלך היום.
תוצאות המחקר הראו כי צריכה מרובה של מזון שומני הייתה קשורה לנטייה לעייפות וישנוניות במהלך היום. מאידך, אכילה מרובה של פחמימות הייתה קשורה למידה גבוהה יותר של ערנות. לא נמצא קשר בין צריכת חלבונים גבוהה לבין ערנות או עייפות במהלך היום.
לדברי החוקר הראשי, עייפות במהלך היום היא תופעה שכיחה בעולם המודרני והיא נמצאת במגמת עלייה מתמדת. נראה כי צריכה של מזונות עתירי שומן גורמת לירידה משמעותית במידת הערנות במהלך היום, עובדה המשפיעה על התפקוד היומי של האינדיבידואל ועל בטחון הציבור.