מזונות עשירים בחלבון
- בקניית מזונות עשירים בחלבון הקפידו על הדברים הבאים:
- בשר עוף/הודו או חזה עוף/הודו – להסיר את החלקים השומינים.
- בשר בקר – להעדיף את החלקים הרזים יותר (פילה, פילה מדומה, כתף, סינטה) ולהסיר את החלקים השומניים.
- עדיף להימנע מקניית בשר טחון אלא לקנות בשר ולטחון אותו בבית.
- דגים (סלמון, טונה)
- להימנע מקניית נקניקים. עדיף לקנות פסטרמה עם רמות נמוכות של שומן ונתרן.
- מוצרי חלב דלים בשומן – הימנעו מקניית מוצרי חלב עם תוספות של סוכרים וצבעי מאכל.
- קטניות: שעועית, אפונה, גרגירי חומוס, עדשים
פירות וירקות
- העדיפו פירות וירקות טריים.
- למי שידו משגת – ניתן להשתמש גם בפירות וירקות קפואים.
- בפירות משומרים או קפואים שימו לב לתכולת הסוכר
- בחרו פירות וירקות בצבעים שונים.
- הוסיפו עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, עירית ועוד. התבלינים יוסיפו לטעם המזון המבושל ויפחיתו את השימוש במלח.
לחם ודגני בוקר
בחרו לחמים, דגנים ופסטה בריאים לדוגמה:
- לחמים מחיטה מלאה
- הקפידו בסימון התזונתי שתכולת הנתרן בלחם לא תעלה על 400 מ"ג ל-100 גרם.
- העדיפו דגנים ללא סוכר.
- בחרו דגנים המכילים פחות מ-500 מ"ג נתרן ל-100 גרם.
- דגנים עם סובין – עדיף שיכילו לפחות 4 גרם סיבים תזונתיים לכל מנת הגשה.
- פסטות מחיטה מלאה
הימנעו מקניית מזון מעובד
מזון מעובד מכיל בדרך כלל:
- כמויות גדולות של סוכרים ושומנים
- אינו מכיל, או מכיל מעט מאוד, דגנים מלאים, פירות וירקות
- דל בוויטמינים, מינרלים ורכיבי תזונה חשובים.
קראו את תוויות המזון שעל האריזה
למדו מה המשמעות של מנת הגשה, לאיזו כמות מתייחס הפירוט התזונתי, כמה שומן וסוכרים הוא מכיל וכו'.
טיפים נוספים
- הימנעו מקניית מזונות באריזות גדולות (אלא אם כן מדובר במזונות בסיסיים כמו קמח, אורז וכד').
- הימנעו מלהגיע לקנייה במצב של רעב שיגרום לכם לבחור דווקא את המזונות הפחות בריאים.תכננו את הקנייה מראש. הכינו את רשימת המצרכים מראש והשתדלו לדבוק בה במהלך הקנייה
- בחרו בטונה במים במקום טונה בשמן
- קראו היטב מה מכיל המזון בעיקר למילים "שומן מוקשה" או "שומן מוקשה חלקית". המילים מתייחסות לשומן טרנס המזיק לבריאות. ככל שהמילים קרובות יותר לתחילת רשימת המרכיבים – כך התכולה שלו במזון גדולה יותר.
- מספר הקלוריות במזון שכתוב עליו "לייט" צריך להיות קטן לפחות ב-1/3 לעומת המזון המקביל לו.
- הימנעו מקניית תערובות מוכנות לתיבול – הם עשירים מאוד במלח.
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: