פירות וירקות הם מקור חשוב לויטמינים ומינרלים אולם למרבה הצער הם אינם מעניינים ומעוררי תיאבון, בעיקר אצל ילדים. מרבית ההורים עושים מאמצי על כדי לגרום לילדיהם לטעום מעט פרי או ירק. לעיתים קל יותר לעניין ילדים באוכל, אם מסדרים אותו בצורות חביבות ומצחיקות לצידם, שיתנו לכם השראה לצלחות שובבות, לפניכם כמה רעיונות שעשויים לעזור:
רכבת מיני פיצה עם גבינות וירקות
מתוך אתר "שף לבן"
10 מנות
החומרים:
½ חבילה (של 800 גרם) ריבועי בצק עלים 'מעדנות', מופשרים לפי ההוראות על האריזה
מעט ירקות חתוכים (גרגירי תירס, פרוסות עגבניות, פרוסות גזר ועוד)
שמן זית
½ כוס פתיתי גבינת מוצרלה מסדרת 'השף הלבן'
3 שיני שום, כתושות; או 1 כפית גדושה של שום כתוש קפוא
3 כפות גבינת קולאז' מסוג פרמזן
מלח גס
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מרדדים (או מותחים בעדינות) את ריבועי הבצק לעובי 1-2 מ"מ ומניחים בתבנית עם רווחים של 4 ס"מ ביניהם.
3. דוקרים את הבצק במזלג ומברישים במעט שמן זית. מפזרים על הריבועים את פתיתי המוצרלה והשום. מפזרים את הפרמזן, ממליחים בעדינות ומפלפלים בנדיבות.
4. אופים כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב, ומגישים חמים" מסודרים כרכבת על הצלחת, עם ירקות כעיטור של גלגלים, חלונות ועוד.
פרצופים ממיני מלווח
מתוך אתר "שף לבן"
18 יחידות
חומרים:
1 חבילה מיני מלווח
2 עגבניות גדולות מגוררות ומנוקזת מעודף נוזלים (מניחים כ-15 דקות במסננת)
1 כוס גבינה בולגרית פיראוס מגוררת או מפוררת דק
שמן זית
גרעיני תירס מבושלים
אפונה ירוקה מבושלת
חצאי פרוסות זיתים ירוקים מגולענים
גזר גמדי מבושל
פלחי ביצה קשה
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות
2. מסדרים את המלווח על תבנית עם נייר אפיה
3. מורחים את העגבניה המרוסקת על המלווח (מעט פחות מכפית ליחידה) מפזרים על כל אחד כפית גבינה, ומברישים במעט מאוד שמן זית. אופים כ-20 דקות בתנור החם עד שהמלווחים תפוחים וזהובים.
4. מקשטים כל מלווח בעיניים מתירס או אפונה, אף מגזר , פה מחצי פרוסת זית, ואזני ביצה אפשר גם להוסיף כובעים קטנים מגבעולי פלפלים או חצילים.
פיצה מחייכת
החומרים:
לרקע של הפנים: 1 פיתה בטוסט מכוסה ברוטב עגבניות
לעור: גבינה צהובה מגוררת ומותכת
לעיניים ולאוזניים: פטריות חצויות
למשקפיים: עיגולי בצל
לאף: רצועה של גזר ופטרייה
לפה: רצועת עגבנייה חצויה ופלפל אדום
לשיער: כרוב/חסה קצוצה דק
לסדר את הירקות לפי ההנחיות והתמונה, להניח בתנור עד שהגבינה תימס.
סלט הקוף השמח
החומרים:
לבסיס הפנים: תרד או חסה
לאוזניים: פטריות
לעיניים: פרוסות תפוז חתוכות לעיגולים
גלגל העין: שעועית שחורה או זיתים שחורים
לפה: פרוסת תפוח עץ חתוכה לשני חצאים
לצעיף: רצועת פלפל אדום
לפרווה: כרוב קצוץ, פטרוזיליה ורוקט
לאוזניים: קוביית בצל
ללחיים: משולשים מתפוח עץ
לסדר את הירקות והפירות לפי ההנחיות והתמונה ולתבל ברוטב המועדף.
שניצל ופירה בתחפושת גלידה
מתוך אתר וואלה
חומרים ל-2 מנות:
1 שניצל גדול
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
1 בטטה קלופה
1 גזר קלוף
2 קישואים עם הקליפה
½ כוס שמנת מתוקה חמה – לא להגיע לרתיחה (אפשר להחליף בחלב)
50 גרם חמאה
מלח לפי הטעם
6 עגבניות שרי קטנות
הכנת הגביע:
1. מכינים שניצל בדרך הנוחה לכם.
2. חותכים את השניצל לשני משולשים מאורכים.
הכנת הגלידה:
1. מבשלים את כל הירקות בסיר עם מים עד שהם מתרככים.
2. מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה. מוסיפים את השמנת החמה, את החמאה והמלח ומערבבים היטב.
3. מחלקים את העיסה לשלוש קעריות:
– לקערה אחת מוסיפים את הבטטה והגזר ומועכים למחית חלקה.
– לקערה שנייה מוסיפים את הקישואים ומועכים למחית חלקה.
– בקערה השלישית משאירים מחית תפוחי אדמה כמו שהיא.
הרכבת המנה:
1. מניחים על כל צלחת משולש שניצל כשהקודקוד כלפי מטה.
2. בעזרת כף, שמים מעל כל משולש, שלושה כדורים, כדור אחד מכל מחית.
3. מעל כל כדור מניחים עגבניית שרי קטנה לקישוט או חצי עגבניית שרי גדולה.
גיוונים
– אפשר לוותר על השמנת ולהחליף בחלב או בתוספות אחרות שאתם נוהגים לשלב בפירה (אתם יודעים פירה זה פירה – תכינו כמו שאתם רגילים).
– אפשר להחליף את הקישוא בסלק ואז מתקבל גוון סגלגל (כמו בתמונה). מבשלים את הסלק בקליפתו עד שהוא מתרכך (כשעה וחצי) ואז מסירים את הקליפה ומועכים חלק קטן ממנו לתוך הפירה.
– אפשר להשתמש רק בירקות כתומים ובתפוחי אדמה ולקבל שני גווני כתום וגוון צהבהב אחד. למחית הראשונה מוסיפים מעט מהבטטה וכך מתקבל גוון כתמתם בהיר, למחית השנייה מוסיפים הרבה גזר ואת שארית הבטטה וכך מתקבל גוון כתום כהה ואת המחית השלישית משאירים כפי שהיא.
– את עגבניות השרי אפשר להחליף בזיתים מגולענים, עיגולי גזר, נגיעה קטנה של קטשופ או כל מה שמתחשק.
חביתה צוחקת
החומרים:
1 ביצה
½ כף מים
מעט שמן לטיגון
1/8 כוס גבינה צהובה מגוררת
את החביתה ניתן לעטר ב:
פרוסות פסטרמה דלת שומן
פרוסות קישואים
פרוסות עגבנייה
פרוסות פלפל ירוק
חצאי זיתים
פרוסות אבוקדו
אופן ההכנה:
1. לחתוך את החומרים שעל החביתה לצורות שונות ולהניח בצלחת שטוחה. בשלב מאוחר יותר נשתמש בחלקים אלו ליצירת עיניים, גבות, אף ופה.
2. להניח את הביצה בקערה ולהוסיף לה ½ כף מים ולטרוף היטב.
3. לשפוך את הביצה למחבט עם מעט שמן, לכסות אותה ולהמתין כדקה ו-30 שניות, להפוך את החביתה.
4. להשתמש במרכיבים שנחתכו בשלב 1 להכנת פריטי הפנים. לזרות גבינה צהובה מגוררת ליצירת השיער בשולי הפנים. להניח במיקרוגל למשך 30-60 בעוצמה גבוהה עד לריכוך הירקות ולהמסת הגבינה.