סוכרת – מותר גם מתוקים

סוכרת – מותר גם מתוקים

 

 

משך שנים רווחה הדעה שעל חולי סוכרת להימנע כליל מאכילת דברי מתיקה. אולם גישה זו השתנה.

– החלק החשוב בדיאטה הוא כמות הפחמימות. בעבר חשבו שמזונות כמו דבש, סוכריות ודברי מתיקה אחרים מעלים את רמות הסוכר מהר יותר בהשוואה לפירות, ירקות או מזונות עמילניים כמו תפוחי אדמה, פסטה או לחם מחיטה מלאה. אולם כיום הגישה היא שמותר לאכול מידי פעם מתוקים, בתנאי שהם מאוזנים עם מרכיבי מזון אחרים בדיאטה היומית. למרות שפחמימות נבדלות זו מזו בהשפעתם על רמות הסוכר, אך מה שחשוב הוא סך כל הפחמימות הנצרכות בארוחה.

– לא להגזים באכילת קלוריות ריקות. על המתוקים עדיין לתפוס חלק קטן מאוד מהדיאטה היומית. קלוריות ריקות הן מזונות שמלבד קלוריות אינם מספקים את רכיבי המזון החשובים שנמצאים במזונות בריאים. דברי מתיקה אינם מכילים ויטמינים ומינרלים, ובדרך כלל הם גם עשירים בשומן וקלוריות.

איך משלבים דברי מתיקה בתפריט של חולי סוכרת?
בארוחה נחשבים המתוקים כפחמימות. הטריק הוא להחליף מנה קטנה של מתוקים בפחמימות אחרות בתפריט – כמו לחם, פסטה, פירות, דגני בוקר, יוגורט, תפוחי אדמה, מיץ פרי, חלב ועוד.

קיימות שתי דרכים לשילוב מתוקים בתפריט:
– להחליף את הפחמימות בתפריט במתוקים.
– להחליף את אחד המזונות העשירים בפחמימות במזון דל יותר בפחמימות, ואת שארית הפחמימה להחליף במשהו מתוק.

לדוגמה, ארוחת הצהריים שלך כוללת חזה עוף, תפוח אדמה בינוני, פרוסת לחם מחיטה מלאה, סלט ירקות ופרי. אם חשקה נפשך בפרוסת עוגה לאחר הארוחה – תוכל  לוותר על פרוסת הלחם . אפשרות נוספת היא להחליף את תפוח האדמה בירק דל פחמימות, לדוגמה ברוקולי, ולאכול את העוגה בהנאה!

לסיכום, אין צורך לוותר כליל על דברי מתיקה בסוכרת. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית מוסמכת שתעזור לשלב את המתוקים האהובים עליך בתפריט היומי.

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp