המחקר נערך בקרב כ-2,000 בני נוער בארה"ב ובדק את הקשר בין הצפייה בטלוויזיה והרגלי התזונה שהתפתחו 5 שנים לאחר מכן. המתבגרים שצפו בטלוויזיה כ-5 שעות ביום ויותר צרכו פחות פירות וירקות, פחות דגנים מחיטה מלאה ופחות מוצרי חלב עשירים בסידן. לעומת זאת, עלתה צריכה של חטיפים, מטוגנים, משקאות ממותקים ומזון מהיר. מסקנת החוקרים הייתה כי בנוסף לקיצוץ הרצוי בשעות הצפייה בטלוויזיה טוב יעשו החברות אם יעודדו אכילה של מזונות בריאים ומזינים במקום לפרסם ולשווק מזון מהיר ואתו גם הרגלי אכילה שיש להם השפעות לטווח רחוק
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: