דגני הבוקר נתפסים לרוב בציבור הרחב כמזון פופולרי ובריאותי. בשנת 2008 החלה האגודה לבריאות בפרוייקט בדיקות תכולת דגני הבוקר. במסגרת הבדיקות נבדקו מספר פעמים מותגים שונים של דגני בוקר מחברות שונות. בין המותגים שנבדקו היו דגני "קראנצ'" של אוסם, "טריקס פירות" של אוסם, "קוקו פופס" של קלוגס, "עוגי שוקו", "קוקומן חום לבן" ו"אלופים", שלושתם של חברת תלמה-יוניליוור.החוקרים בדקו את רכיבי התזונה הכוללים סוכרים פשוטים, שומן רווי, שומן טרנס, סיבים תזונתיים ונתרן. משרד הבריאות מחייב סימון תזונתי של אנרגיה, פחמימות, שומנים, חלבונים ונתרן ל-100 גרם מוצר, ולכן לא כל הרכיבים שנבדקו מופיעים בסימון התזונתי שעל גבי האריזה. ממצאי הבדיקות העלו חוסר התאמה בין כמויות הסוכרים והשומנים בין ממצאי המעבדה לבין המוצהר על ידי היצרן בסימון התזונתי. בחלק מדגני הבוקר נמצאו חריגות של עד פי 2 בכמויות הסוכרים, המשתווים לכ-5 כפיות סוכר במנת דגנים אחת אותה אוכל הילד. נמצאה גם אי התאמה בין הכמות המוצהרת של השומן לבין הממצא המעבדתי, כשהממצא המעבדתי גבוה פי 9 (!) מהמוצהר בסימון התזונתי.
זהירות – המון סוכר ושומן בדגני הבוקר
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: