בניגוד לדעה שרווחה בעולם המערבי לגבי אכילת ביצים – לאוהבי הביצים יש סיבה טובה לשמוח. מחקרים שנערכו למעלה מ- 30 שנה מראים כי אנשים בריאים יכולים לאכול ביצה עד שתיים ביום מבלי לחשוש שרמות הכולסטרול שלהם יעלו. אחת הדרכים שנמצאו יעילות ביותר לחיזוי מחלות לב וכלי דם הוא היחס בין הכולסטרול "הרע" (LDL) לבין הכולסטרול "הטוב" (HDL). אכילת ביצים אינה משפיעה באופן משמעותי על היחס. אכילה של ביצה או שתיים ליום אינה מהווה כל סיכון בעיקר כאשר היא משולבת בתזונה יומית הכוללת ירקות, פירות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי שומן.
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: