אחד המקורות הנפוצים לזיהום במזון הם חיידקים העוברים בין מזונות שונים שמאוחסנים או מבושלים במקביל. לדוגמה, חיידקים מבשר נא יכולים לזהם אוכל מבושל שמוכן במקביל.
לפניכם כמה טיפים להימנע מהעברת חיידקים ממזון למזון:
• בעת הקנייה יש להקפיד על אריזה נפרדת של בשר בקר, עוף, דגים וביצים.
• בימים חמים יש לשים את סל המוצרים שקניתם במושב האחורי של המכונית הממוזגת, ולא בתא המטען.
• יש לשים את המוצרים המתאימים במקרר עד שעתיים מזמן הקנייה.
• בשר, עוף ודגים טריים יש לשים במכלים סגורים במדף התחתון של המקרר. את הביצים יש להשאיר בתבנית הביצים המקורית ולא על דלת המקרר.
• אם השתמשתם בסל קניות המיועד לשימוש חוזר – רחצו אותו במים חמים.
• בהכנת בשר בקר, עוף, ביצים ודגים יש לרחוץ ידיים לפני ההכנה ולהשתמש בסכו"ם ובקרש חיתוך נפרדים.
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: